adscode
adscode

Atanamayan Bir Öğretmen Daha İntihar Etti!

Atanamayan öğretmen sorunu kanayan yara olmaya devam ediyor.

alaaddindincer@egitimajansi.com




Atanamayanlar öyle çok ki sayıları yüzbinler artık. Atanamayan yüz binlere karşılık atanması planlana sadece 25 bin. Atanamayan her 18 öğretmene karşılık atanan 1 öğretmen. Ne diyordu Cumhurbaşkanı iktidar olmadan önce ki konuşmalarında bir hatırlayalım. İzmit mitingi; “Şu sisteme bakın hele ülkede 72.000 öğretmen açığı var. Sen sınavla öğretmen seçiyorsun, hangi akla hizmet ediyorsunuz! Bırak da öğretmenlerimiz okul seçsin göreve başlasın, önüne neden engel koyuyorsunuz! İnşallah biz hükümetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenleri göreve başlatacağız ve öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceğiz.”

Gaziantep mitingi: “Yahu bir sürü bölüm öğretmenimiz boşta geziyor. Resim öğretmeni matematiğe, Müzik öğretmeni Beden Eğitimi dersine giriyor niye öğretmen ihtiyacı var. Ama bakın ki işe bunlar bir de sınavla öğretmen alıyor. O zaman niye okutuyorsun bu öğrencileri yazık değil mi?! Öğretmen almıyorum de. Bu evlatlarım okumasın boşuna. Ama biz iktidar olunca inşallah boşta öğretmen adayı olmayacak.”

Samsun mitingi; “Buradan sözüm tüm genç öğretmen adaylarına; siz merak etmeyin biz geldiğimizde üniversiteyi bitirdiğinizde ‘Ne yapacağım, sınavı ya kazanamazsam.’ korkun olmayacak çünkü sınav olmayacak.”

İstanbul mitingi; “Birçok gencimiz özellikle öğretmen adaylarımız işsiz kaldı. Ülkede eğitim çökmüş, köy okulları kapanmış, merkezdeki okullar bile öğretmen diye can çekişiyorken sen sınavla öğretmen seçmeye kalkıyorsun. Bıraksana genç öğretmenlerimiz gitsin çalışsın. O kadar sene beklet sonra al, o adamda artık heves kalır mı, öğretmenlik yapabilir mi? Ama inşallah biz iktidar olunca öğretmenler okulun bittiği gün hazırlıklarını yapacak, ertesi gün görev aşkıyla okuluna gidecek. Hiç merak etmeyin.”

Evet, böyle diyordu Cumhurbaşkanı. Fazla söz gerek bırakmayacak kadar yalın, açık ve sade. Aradan 15 yıl geçti Ya bugün 72 binden 438 bine çıkan işsiz öğretmenler ne demeli!

Atanamayan öğretmen intihar etti

Ataması yapılmayan öğretmen hayatına son verdi. Çanakkale'nin cuma pazarı mevkisinde yaşayan ve maddi sorunları olduğu iddia edilen, ataması yapılmadığı için özel güvenlik görevlisi olan 25 yaşındaki Doğukan Özyılmaz kendini asmak sureti ile intihar etti.

Olay dün akşam saatlerinde Barbaros Mahallesi Kaynak Sokak'ta bulunan, İslam Dirlik apartmanında meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Uzun süredir maddi sıkıntılar çektiği öğrenilen Doğukan Özyılmaz, kız arkadaşından aldığı borcu da ödeyemeyince bunalıma girdi.

Çalıştığı yerden parasını alamayan Özyılmaz, akşam saatlerinde boğazına kemerini bağlayarak kız arkadaşına cep telefonu üzerinden bu görüntüyü gönderdi. Özyılmaz'ın kız arkadaşı durumu polise ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri dairenin kapısını açan olmayınca çilingir çağrıldı. Çilingir yardımıyla kapının açılması sonrası içeriye girmeyi başaran polis ekipleri Özyılmaz'ın cansız bendeni ile karşılaştı. Savcı incelemelerini yaptıktan sonra gencin cesedi Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KOYUN CAN DERDİNDE KASAP ET

Olayı öğrenen Özyılmaz'ın komşuları üzgün olduklarını dile getirirken, "Gencecik çocuktu. Borçlarını parça parça ödeyip halledebilirdi. Neden böyle bir şey yaptı, anlayamıyoruz. Bunlar çözülemeyecek sorunlar değildi. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandılar.

Herkes Özyılmaz'ın ölümüne üzülürken, kapıyı açmak için çağırılan çilingirin Özyılmaz'ın kız arkadaşından 50 TL ücret istemesi ise gerilimli anların yaşanmasına neden oldu.

Doğukan, Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliğinden 2015 yılında mezun olmuştu...


 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)