adscode
adscode

2017 TEOG TERCİHLERİNDE BUNLARA DİKKAT!

Sizlere 2017 TEOG Tercihleri ve Yerleştirmeleri ile ilgili tüm bilinmesi ve yapılması gerekenlerin bir özetini yayınlıyoruz.

bpelister@hotmail.com




Aşağıdaki yazılanları mutlaka okuyun ve uygulayın yeter.

TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih işlemi öğrenci/ veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.trinternet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecektir.

Öncelikle sınav sonucunu en doğru şekilde yorumlamamız gerekmekte ve AOSP (Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı) , YBP (Yıl Sonu Başarı Puanı) , YEP (Yerleştirme Esas Puanı) konusunda bilgi sahibi olmalıyız.

 Başvuru yaparken de YEP’ e sahip olan öğrencilerin lise tercihinde bulunabileceğini unutmamalıyız ve başvuru yapacağımız okulun şartlarını da dikkate almalıyız.

Öğrenciler yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilirler. 25 Okul yazmak zorunda değilsiniz. Unutulmaması gereken en önemli şey yapılan tercihler mutlaka ortaokul müdürlüklerine onaylatılmalıdır. Onaylatılmayan tercihler geçersiz sayılacaktır.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullar kendi yönetmeliğine ve belirledikleri puan hesaplama sistemine göre öğrenci alabilecek ve 30 Haziran – 13 Temmuz 2017 tarihleri arasında kayıt işlemi alabileceklerdir. ‘’ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM, TERCİH YAPMAYACAĞIM ‘’ butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını da kullanmış sayılacak ancak kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabileceklerdir.

Özel Okula kayıt yaptırmama durumunda ise 15 Eylül 2017 tarihinden sonra öğrenci, Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleşmiş olacaktır.

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri tercihlerini YEP’e göre http://www.meb.gov.tr adresinde yayımlanan Ek-2 formunu doldurarak yapabilirler.

Doldurulan formu da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi Milas Sokak No 24- 06500 Teknikokullar – Yenimahalle /ANKARA adresine 24 Temmuz 2017 tarihine kadar gönderebilirler.

Bunları Mutlaka Not Alın

  • YEP ile öğrenci alan okulların tercih sonuçları 11 Ağustos 2017 tarihinde http://www.meb.gov.trve https://e-okul.meb.gov.tradresinde açıklanacaktır. Boş kontenjanlar da aynı tarihte ilan edilecektir.

  • Özel okul kayıt işlemleri 30 Haziran – 13 Temmuz arası yapılacaktır.

  • Yerleştirme işlemleri için tercihler 14-24 Temmuz tarihlerinde olacaktır.

  • 14-18 Ağustos tarihi 1. Nakil haftası olacaktır. Nakillerde 3 okul tercih edebilirsiniz. Listenizde olmasa bile okul tercihi yapılabilecek.

  • 21-25 Ağustos ise 2. Nakil haftası olacak ve tercihler yapılabilecektir.

  • Yatılı yerleştirme sonuçları okul müdürlüklerince 15 Eylül 2017 tarihinde ilan edilecektir. Aynı tarihte Açık Öğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler kesin kayıt için başvuru yapabilirler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)