adscode
adscode

Eğitim Hayatının Problemi; Yeni Nesil Veliler

Çocuklarının yetişmesinde en büyük yardımcıları olan öğretmenlere devamlı köstek olan, işlerine karışan, her konuda onlara akıl verip, eleştiren  farklı bir Veli profilimiz oluştu; Yeni Nesil  Veliler .

bpelister@hotmail.com




Bu velilerin diğer özelikleri de ‘’Çocuklarına aşırı tapkın ve körü körüne bağlı, hiçbir hatasını görmeyen, hata yaptığına inanmayan ‘’ bir yapıda olmaları.

Ama bize göre en tehlikeli özelikleri ‘’Öğretmenlerin çocuklarına karşı önyargılı ve adaletsiz olduklarını’’  düşünmeleri.

Bu düşünce ve hareket tarzına sahip Veliler, çocuklarının Eğitiminde onlara en büyük destek olan öğretmenleri yok saymaktan ziyade öğretmenleri her şeyden fazla yoruyor ve üzüyorlar.

Okulda, derste her yapılan şeye bir yorumları bir diyecekleri var.

Şunu kesin iddia ediyorum ki; ister haklı olsun isterse haksız her koşul ve şartta öğrencisini haklı, öğretmeni yok sayan bu Veli kitlesi Eğitim Öğretimizin önünde en büyük engellerden bir tanesidir.

Artık Öğretmenin tek odak noktası öğrencilerinden çok kafasını ve zamanını devamlı meşgul eden bu Veliler oldu çıktı, bilhassa İlk ve Ortaokul grubunda.

Bunun sonucunda Öğretmenlerin, idarecilerin motivasyonunu meslek aşkını, heyecanını yavaş yavaş bitiren bir virüs gibi Eğitim dünyamızı yiyip bitiriyorlar.

Onun için tüm Anne ve Babalar sesleniyorum, lütfen öğretmenlerimize güvenin.

Öğretmenin hayat kaynağı, motivasyonu bu çocuklara her gün yeni bir şeyler öğretmenin verdiği haz ve mutluluktur.

Onlar sizlerin canlarınızla,  bu ülkenin geleceği ile bütün gün beraberken onlara karşı önyargılarda bulunmayın.

Hatta bazen çocuklarınıza tatlı sert kızması, sevmesi, uyarması da onların Eğitiminin bir parçasıdır, bunu da sakın unutmayın.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)