adscode
adscode

Okullar 8. Ve 12. Sınıflara Özel Açılabilir mi?

Çok dinamik günlerden geçiyoruz onun için bazen hiç hoşumuza gitmese de günü birlik ve hızlı kararlar almak zorunda kalabiliyoruz.

bpelister@hotmail.com




İşte yine böyle bir durumla karşı karşıyayız.

1 Haziranda Kursların açılması ile bu yıl sınava girecek olan 8. Ve 12. Sınıfların durumu çok karmaşık ve tuhaf bir hal aldı.

Neden diyecek olursanız, Kurslara kayıtlı olanlar bilhassa 12.sınıflar haftanın yedi günü, 18 yaş altı olan 8.sınıflarda haftanın iki günü kayıtlı oldukları Kurslara gidip örgün ders alabilme imkânına kavuştu.

Hatta gelecek hafta 18 yaş altın yasağının komple kalkması gündeme bile gelebilir.

O zaman 8.sınıf Kurs öğrencileri de yönünü hemen kayıtlı oldukları Kurslara çevirebilir.

Şimdi birçok Eğitimci arkadaşımız tüm bunlara ne gerek var durduk yerde iş çıkartma diyebilir.

Ama bizle olaylara her zaman çok yönlü bakıyoruz bu sefer de Öğrencilerin gözünden değerlendiriyoruz.  

Sağlık anlamında da madem Kurslar istenilen tedbirleri alıp derse başladı o zaman Okullarda fiziki şartlarının onlardan çok daha iyi olmasının avantajını kullanarak çok daha güzel ve rahat bir şekilde bunu başarabilirler.

İşin birde diğer tarafı var.

O da yıllardan beridir kamuoyuna haykırdığımız;

Sınavlara hazırlıkta Başka yerlere İhtiyaç yok,  okulunuz size yeter,

Algısının çökeceği gerçeğidir.

Çünkü her sene olduğu gibi bu yılda Eğitimciler, Kursa yazılmak isteyen öğrencilere buna gerek yok deyip onları bu isteklerinden vazgeçirmeye gayret göstermedi mi?

Belki bazı arkadaşlarımızın şöyle bir savunması da olabilir;  hala Online üzerinden dersler devam ediyor şimdi buna ne gerek var.

Ancak havaların ısınmasının yanında iki buçuk aylık bıkkınlık ve yaşın getirdiği sebeplerden dolayı EBA ve diğer Canlı ders katılımlarının an itibari ile çok düştüğünü hepimiz biliyoruz.

Onun için eğer mümkünse öğrenci ve Veli isteğine bağlı olarak gerekli sağlık şartlarını da oluşturan Okulların 8. Ve 12. Sınıf öğrencileri ile LGS-YKS tarihlerine kadar beraber olmasına izin verelim.

Tüm bu yukarıda saydığımız gerekçelerden çok daha da önemli olan bir gerekçe daha var;

O da Yıllardan beri okutup beraber olduğumuz öğrencilerimizle sona yakışır bir jübile yapmak gerçekten çok keyifli olur.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)