adscode
adscode

​ÖSYM Yine Bir Yanlıştan Döndü!

Aylardan beri‘’0,5 Net ‘’ uygulamasının çok can yakacağını söyledik, Allahtan ÖSYM bu eleştirilere kayıtsız kalmayıp ‘0,5 Net’’ uygulamasını esnetti.

bpelister@hotmail.com





Aylardan beri‘’0,5 Net ‘’ uygulamasının çok can yakacağını söyledik, Allahtan ÖSYM bu eleştirilere kayıtsız kalmayıp ‘0,5 Net’’ uygulamasını esnetti.
Değişen, daha doğrusu esnetilen kural;  Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) iki oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testinde (AYT) adayların, puanlarının hesaplanması için gerekli testlerin her birinden 0,5 net alması şartı, "en az birinden 0,5 net şartı" şeklinde değiştirildi.
Böylece yalnızca adaylar değil, ÖSYM ‘ de rahat bir nefes almış oldu.
Çünkü göstergeler bu kuralın başımızı çok ağrıtacağı ve yüzbinlerce daha öğrencinin baraj altında kalmasına neden olacağı yönündeydi.
Ayrıca  TYT de ve AYT kamuoyun nezdinde biraz rahatlamış ve ömrü uzamış oldu.
Yeni sınav sistemi daha 6 ayını bile doldurmadan yapılan bu kaçıncı değişiklik;
İlk başta sınav tek gündü, sonra iki güne yayıldı.
Sabahki sınavın soru sayısı, süresi ve testlerinde değişiklikler oldu, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü, Fizik, Kimya ve Biyoloji, testleri Temel Yeterlilik Sınavının içine dâhil edildi.
Şimdi de 0,5 Katsayı kuralı esnedi.
 
Daha uygulanmamış bir sınav için çok fazla değişiklik ve oynama değil mi?
Tüm bunların tek sebebi acelecilikten başka bir şey değil.
Lütfen biraz sakin olalım, Akşamdan sabaha kural koyup kaldıramayız.
Bizlerin ilk gördüğünde hayret ettiğimiz, böyle bir şey olmaz dediğimiz, hatalı bulduğumuz her şey eninde sonunda bir şekilde değişikliğe uğruyor.
Keramet bizde mi tabii ki hayır, şuanda ÖSYM’nin akademik ve yönetici kadrosunda çok değerli bilim insanları varken bizim bu konularda ahkâm kesmemiz ne haddimize.
Ama yapılan hatalar o kadar basit ve amatörce ki biz bile ilerde bunların ne tür olumsuz sonuçlar çıkartabileceklerini çok rahat öngörebiliyoruz.
Çünkü bütün gün eğitimcilerle, öğrencilerle kısacası ülkemizin Eğitim dünyası ile beraberiz.
Ama en önemelisi Empati sahibiyiz, sorumlulara duyurulur…..
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)