adscode
adscode

Üniversite Sınavlarında Bunlara Dikkat!

Sınava girecek olan arkadaşlarımızın bu sene ilk kez uygulanacak Yeni Sınav Sistemini çok iyi etüt etmeleri gerekiyor.

bpelister@hotmail.com




YKS'de Olmazsa olmazlarımız;  

TYT de  ve AYT ‘de mutlaka tüm barajları aşmak olmalı.

Birinci baraj; 150 Puan

İkinci Baraj; 180 Puan

Üçüncü Baraj;   TYT ‘’de Türkçe ve Temel Matematik Testinden, AYT ‘de ’kendi alanınızdaki testlerden’’     mutlaka 0,5 Net çıkartmak gerekiyor.

Eğer Pazar günü uygulanacak olan AYT ‘nin tüm nimetlerinden yararlanmak istiyorsak, yukarda saydığımız bu üç barajı herkes geçmeli.

Onun için herkes stratejisini çok iyi belirlesin.

Herkes kendisi ile ilgili puan türlerinin nasıl hesaplandığını, girecekleri her iki günde sınavların nasıl puan getirisi olduğunu iyi kavrasın.

I. Önemli Madde

Tüm puan türündeki arkadaşlar; TYT ‘DE Türkçe ve Temel Matematik Testlerinden kesin 0,5 Net çıkartmamız lazım. 

Ancak o zaman AYT girme şansınız oluyor.

AYT ‘de  ‘’kendi alanınızdaki testlerden’’     0,5 Net Çıkartma zorunluluğu devam ediyor, yoksa Dört yıllık fakülte Tercih şansımız ortadan kalkar.

II. Önemli Madde:

TYT her cevaba puan var unutmayın, onun için Temel Matematik, Türkçe, Sosyal Bilimler, Fen Bilimler testlerinden her çözdüğünüz soru sizin için rakiplere fark atmak demek.

Ayrıca: TYT Puanının YKS Puan Türlerine katkısı % 40’dır.

Şuanda 12.sınıf öğrencileri ve diğer Lise öğrencileri OBP yani  ( Okul Başarı Puanı ) önemini devam ettiriyor. Onun için okuldan alacağımız her not Yerleştirme puanı hesaplanırken 0,12 ile çarpılacak; onun için aman dikkat!

III. Önemli Madde

Meslek Lisesinde okuyan arkadaşlar 2017 itibaren Sınavsız iki Yıllık geçiş hakkınız kaldırıldı, onun için TYT kendi alanınıza girerken yapmış olduğumuz Netlerimizle gireceğiz ayrıca dört yıllık kendi bölümümüz için AYT şart.

Özel Yetenekten Girecek arkadaşlar TYT’ ye dikkat, çünkü gideceğiniz bölümlere burada alacağınız puanlarla başvuracaksınız.(Öğretmenlik Progmaları için en düşük 240 bininci başarı sırası geçerli)

Not:   Gelecek yazımızda Sınav Taktiklerini sizlerle paylaşacağız

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)