adscode
adscode

Üniversite Sınavlarında Sessiz Devrim Yaşanıyor

Geçen yıllarda olduğu gibi Adımı yazsam Üniversite kazanırım devri artık bitti.

bpelister@hotmail.com




Sınavsız geçişişin kalkması, bölümlere konulan baraj puanlarından sonra bu yıl yaklaşık 700 bin kişinin de 4 yıllık fakülte kazanma ihtimalinin olmaması Yükseköğretime geçiş sınavlarında çok ciddi bir değişimin göstergesi aslında.

Olması gereken de buydu zaten, ÖSYM’nin taşın altına elini koyması.

Yıllarca Sınavsız Geçiş Hakkı adı altında Lise hayatında zayıflarla dolu bir karne getiren çocuklara 2 yıllık meslek yüksekokullarını ödül diye verdik.

Onlara aslında iyilik değil çok büyük kötülükler yaptık , (tabii ki İstisnalar kaideyi bozmaz) .

İçlerinde başarılı olanlar, umduğunu bulanlar, inatla ve sabırla çalışanlar tabii ki oldu ama çoğunluk bir ilçenin lise fiziki ortamına sahip okullarında hayallerini geleceklerini bırakanlar çok daha fazla.

Baraj puanları gelmeden önce herkesin her bölümü yazabildiği zamanlarda bazıları maddi güçleri var diye hak etmedikleri en önemlisi hakkını veremeyecekleri bölümlerde okudu.

YGS sorularının zorluluğunu çok değil bir tık artırdık, yüz binler 180 puanı aşamadı. (160 soruda 32 nete bakan bir puan olmasına rağmen.)

Yukarda yazdıklarımızdan keyif aldığımız izlenimi sakın oluşmasın, tüm bunları yaşayanlar bizim çocuklarımız ve onlar adına kararlar alanda bizleriz.

Ancak maalesef sırf günü kurtarmak adına onlar için yaptığımız bu kolaylıklar kısa vadede onları cenneti uzun vadede ise cehennemi oldu.

Onun için ÖSYM ‘nin bu sesiz devrimini destekliyoruz.

Aynı şekilde; Okul geçme sisteminden, ödevlere, müfredattan, öğretmen verimliliğine, bilimsel eğitimden, yaşayarak öğrenmeye, uygulamalı dersten, sınavsız bir okula kadar hepsini kapsayan bir Milli Eğitim politikası için birilerin elini taşın altına koyması gerekiyor.

Şuan ki Hükümetimiz gayretlerine ve iyi niyetine inancımız tam, modern okullar, spor tesisleri, yayın desteği, öğretmen alımında ki başarıları kimse inkâr edemez.

Aynı şekilde oluşturulmaya çalışılan Milli Eğitim politikamızda emin adımlarla ilerlemeye gayret ediyor.

Tek istediğimiz ; Amerika, Japonya, Finlandiya bakıp bakıp içi geçirdiğimiz değil bize özgü, bize özel bir Eğitim iskeleti oluşturup ileriki nesillere bunu gururla bırakacağımız bir Mili Eğitim , onun için lütfen biraz daha çabuk olalım..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)