adscode
adscode

YKS Başvurusu Yapmadan Mutlaka Bunları Okuyun!

Hayallerine bir adım daha yaklaşan öğrencilerin sınav başvuruları 12 Şubat 2019 tarihi itibariyle başladı. Başvurular 06 Mart 2019'a kadar devam edecek ve ücret ödemeleri için son gün 07 Mart 2019 tarihi olacaktır. 19 Mart 2019 tarihi geç başvuru günü olacaktır.

bpelister@hotmail.com




*Başvuru ücretleri her bir oturum için 50 TL olacaktır.

  • Sadece TYT’ ye girecek adaylar 50,00 TL,
  • TYT ile birlikte AYT veya YDT’ den herhangi birine girmek isteyen adaylar 100,00 TL,
  • TYT,  AYT ve YDT’ nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 150,00 TL yatıracaklardır.
  • Geç başvuru günü sınav ücretleri her bir oturum için 75,00 TL olacaktır.
  • 2018 TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan, 2019 YKS’ nin hiçbir oturumuna girmeden 2018 TYT puanını 2019 YKS yerleştirmede kullanmak isteyenler için 2019 YKS başvuru ücreti 20,00 TL, geç başvuru günü için 30,00 TL’ dir.

*Ücreti belirlenen bankalardan ya da ÖSYM e-işlemlerde yer alan ödemeler kısmından yapabilirsiniz.

*2019 YKS’ de SAY, SÖZ, EA veya DİL dil puanıyla bir programa yerleşmek isteyen adayların (2018 TYT PUANI 200 VE ÜZERİ OLSA BİLE ) 2019 AYT veya 2019 YDT oturumlarına başvuru yaparak sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.

*YKS 3 oturumluk bir sınav sistemidir. YKS’ ye başvuran adayların TYT sınavına katılmaları zorunludur. Diğer oturumlara isteğe bağlı katılım bulunmaktadır. 2018 TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylar, istedikleri takdirde 2019 TYT sınavına girmeden YKS’nin diğer oturumlarına katılabilmektedir.

*Sınava başvurabilecek adaylar; ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okuyanlar, ortaöğretim son sınıfında beklemeli durumda olanlar, ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar ve şartlar dahilinde ortaöğretimini yurtdışında tamamlayanlardır.

*Öğrenci sınav başvurusunu, bir ortaöğretim kurumunda son sınıfta okumakta ise; başvurusunu kendi okulundan, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan sınav merkezlerinden yapabilirler.

*ÖSYM aday işlemleri sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve eğitim bilgisi güncel olanlar başvurularını kendileri şifreleri ile sistem üzerinden yapabilirler. Bilgileri güncel olmayanlar ise; ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan sınav merkezlerinden yapabilirler.

*Sınav merkezi tercihlerinde İstanbul'da sınava girmek isteyen adayların ikamet ve mezun olduğu okul İstanbul'da ise 2 tercihini de İstanbul seçebilecektir. Biri İstanbul diğeri farklı ise sadece tek tercih İstanbul seçebileceklerdir. İkamet ve mezun olduğu okul İstanbul dışında ise İstanbul’a tercihte bulunamayacaklardır. İstanbul'da sınava girmek isteyen adaylar yoğunlukta olduğundan dolayı böyle bir kısıtlama getirilmiştir.

*TYT Sınavı 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacaktır. Toplamda 135 dakika süre verilecektir.

*AYT Sınavı 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 10:15'te başlayacaktır. Toplamda 180 dakika süre verilecektir.

*YDT Sınavı 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 15:45'te başlayacaktır. Toplamda 120 dakika süre verilecektir.

*Adayların TYT yerleştirme puanlarının hesaplanabilmesi için Türkçe ve Matematik alanlarındaki testlerden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT sınavında ise durum benzer. Adaylar kendi alanlarında bulunan bölümde ki testlerden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir.

* Adaylar TYT sınavından 150'den küçük puan aldıkları takdirde tercih yapma hakları bulunmamaktadır.

*TYT sınavından 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını tercih edebilirler.

*TYT sınavından 150 puan ve üzeri alan adaylar SAY,SÖZ,EA VE DİL alanlarından 180 üzerinde ise puan türlerine bakılarak lisans programlarını tercih edebilirler. İsterlerse TYT alanından da bulunan ön lisans programlarını da tercih edebilirler. SAY,SÖZ,EA VE DİL alanlarından 180 puan alamayan adaylar sadece ön lisans programlarını tercih etme hakkına sahiptirler.

* 2018 TYT sınav puanı 200 ve üzeri olan adayların, 2019 TYT’ ye karşılık gelen puan ve sıralaması hesaplanacaktır. Dolayısıyla 2018 TYT puanından daha yüksek ya da daha düşük olabilecektir.

*2018 TYT sınavına girerek dönüştürülmüş puan olan, hem de 2019 TYT sınavına giren bir öğrencinin yüksek olan puanı tercih edilecek ve yerleşme puanı olarak ele alınacaktır.

*Sınava girerken öğrencilerin ulaşım kartı, basit ev anahtarı, metal para getirmeleri serbesttir.

Başvuru işlemlerimizi bitirdikten sonra derin bir oh çekiyoruz. Korkmadan sadece güzel bir planlamayla hedeflediğimiz yeri kazanmak için elimizden geleni yapalım.

Bizler aylardır emek harcadık ve harcamaya da devam ediyoruz. Mutlaka verdiğimiz emeklerin karşılığını alacak önümüzde ki yıl hepimiz üniversiteli gençler olacağız. İyi çalışmalar ve bol bol gülümsemeler diliyorum.

Ünsal Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni

Fatma PURTULOĞLU


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)