adscode
adscode

YKS’de Film Başlıyor

Gelecek yılın üniversite öğrencileri bu hafta Vizyona girecek olan yepyeni bir YKS filmi ile hafta sonunda binlerce sınav salonunda buluşacak.

bpelister@hotmail.com




Senaryosunu ÖSYM’nin yazdığı bu filmin gişe hasılatının iki milyondan fazla olmasına da kesin gözü ile bakılıyor.

Sınav çıkışında öğrencilere filmin konusunu sorduğumuzda çok farklı cevaplar alacağız. 

Kimine göre dram, kimine göre bir hayatını değiştiren bir film, kimine göre macera, kimine göre de romantik komedi tadında .

İşin edebiyatını bir kenara bırakırsak, ilk defa uygulanacak olan bu yeni sınav sonunda birçok öğrenci daha henüz neyle karşılaşacağının farkında bile değil, işin enteresan tarafı bu durum bazılarının hiç umurunda  bile değil.

Çünkü bu sınava girenlerin çoğunluğu 18 ile 24 yaşlarında, eskilerin deyimi ile ‘’başımızda kavak yelleri, eser durur deli deli’’ kafasında olan gençlerimiz.

 Uzmanlar hep konuşur  ‘’bu sınavlar 30’lu yaşlarda olsa emin olun işin rengi bambaşka olurdu’’, çünkü henüz hayatı tanımıyorlar.

Asıl hayat mücadelesini, ekmek kavgasını, aile geçimini bir görsünler o zaman bakın tüm her şeylerini bu sınavları kazanmak için nasıl ortaya koyarlardı.

Evet,  büyüklerimizin dediklerinin haklılık payı var, ama öğrencilerinde bir seçim ve yaşam hakkı var.

İlerde güzel bir yaşam için önemli olan tek şey sınavlar değil , en önemli olan yalnızca onların yaşamdan, hayattan aldıkları haz ve mutluluktur.

Bu da ancak istedikleri işi yaparak olur ,yani Japon atasözünde dediği gibi ‘’işinde mutlu ol’’ o zaman hayatta da mutlu olursun.

Şunu kesinlikle unutmasınlar; sınav sonunda ister sıralamada birinci olsunlar, isterlerse herhangi bir bölüme son tercih ile o bölüme sonuncu girmiş olsunlar ya da hiçbir yeri kazanamamış olsunlar, tüm bu ortaya çıkan sonuçlar hayatlarının sonu ya da başlangıcı değil.

Önemli olan tek şey onların bizim için, bu ülke için çok değerli olduklarıdır.

Eğer bu ülke için, sevdikleri için güzel bir şeyler yapmak istiyorlarsa bunun için belirlenmiş ya da seçilmiş bir meslek, bir bölüm, bir üniversite yok.

Olması gereken tek şey var, o da;  hangi mesleği ya da işi yapıyorlarsa, aşkla, şevkle, insanlara faydalı olmak  için yapsınlar.

Bunu bilen ve ona göre yaşayan her gencimiz zaten tüm sınavları birincilikle bitirmiş demektir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)