adscode
adscode

Tatiller ve can dostlarımız kitaplar

Uzun tatillerin en güzel yanı, uzunluğunun kıymetini bilip, nereye giderseniz gidin, yanınıza aldığınız kitaplardır.

cemozel2021@gmail.com




Yoğun iş temposunda yazmaya ne kadar ara verdiğimi görüyorum. Neyse ki imdadıma uzun bir tatil yetişti de yazmaya bıraktığım yerden devam ediyorum. Bugünkü yazımın konusunu da döndürüp dolaştırıp kitaplara getirme heveslisiyim.

Uzun tatillerin en güzel yanı, uzunluğunun kıymetini bilip, nereye giderseniz gidin, yanınıza aldığınız kitaplardır. 

O kitapları okumak için zaman yaratabilmek hiç sorun değil. Siz yeter ki okumak isteyin. Uykunuzdan çalacağınız bir iki saat hayatınıza renk katar.

Bu tatilde yanıma güzel kitaplar aldım. Onlardan biri Peyami Safa'nın Dokuzuncu Hariciye Koğuşu'dur. Çoktan okumam gereken bir kitap olmasına rağmen, kısmet bu tatileymiş. Hepi topu 107 sayfa olmasına rağmen içeriği o kadar yoğun işlenmiş ki, öyle su gibi akan cinsten kitaplardan değil. Bunca yıl okunmasının sebeplerinden biri de bu olsa gerek. Sindire sindire okunması gerektiği için ikinci günde anca’ yarısına gelebildim. 

Yanıma aldığım diğer bir kitap ise Melisa Kesmez imzalı Nohut Oda adlı öykü kitabı. Daha öncesinde iki öykü kitabını okuduğum Melisa Kesmez'in üçüncü kitabı. Nohut Oda da diğerleri gibi öykü kitabı. Uzun zamandır, içimin yağlarını eritecek bu denli dokunaklı öyküler okumamıştım. Bir süredir ara verdiğim öykü yazma isteğimin içine çekiyor beni. Şu anda elimde olan Nohut Oda, 2019 yılında Sait Faik Hikaye Armağanı'na da değer görülmüş. Umarım en kısa zamanda okurları tarafından hakettiği değeri görür yazarımız. Üçü de İletişim Yayınlarından çıkan bu kitapları okuyarak, Melisa Kesmez hayranı olmamak için hiçbir sebep bulamayacaksınız.

Bir diğer kitap ise Sabancı Üniversitesi'ndeki Kitap Kulübümüz için seçtiğim Khaled Hosseini imzalı "Ve dağlar yankılandı" adlı kitap. Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşem Güneş gibi iki muhteşem kitabın altına imzasını atmış olan Hosseini'nin bu kitabı da, sorgusuz sualsiz okunmayı hak eden cinsten.

Umarım pek çok kişi benim gibi düşünmüştür ve bu uzun tatil günlerinde bolca kitap okuyordur.

Yarınki yazımda müthiş bir yetenekten bahsedeceğim. Adı Ömer. Ömer’in hikayesi. Çocukların hikayesinden öğreneceğimiz ne çok şey oluyor. Tanıyınca siz de çok seveceksiniz.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)