adscode
adscode

‘YKS şampiyonu’nun yalanı ortaya çıktı

Manisa’da 2 çocuk annesi F. S., liseyi açıktan bitirip gece gündüz çalışarak YKS’de Türkiye 1671.’si olduğunu söylemişti. Sahte belge hazırlayarak yalan söylediği ortaya çıktı!





 

Manisa’da 2 çocuk annesi F.S, liseyi açıktan bitirip gece gündüz çalışarak YKS’de Türkiye 1671.’si olduğunu söylemiş, birçok medya kuruluşunda da bu konu haber yapılmıştı. Hatta sosyal medyada büyük ilgi gören habere siyasetçiler, rektörler dahi yorum yapmış ve F. S.’i kutlamıştı. Ancak F.S.’nin paylaştığı belgenin sahte olduğu, sınavda 1671. olan kişinin, Zeynep Sude Sarıtaş isimli bir başka öğrenci olduğu ortaya çıktı.

Başkasının belgesi

Yazı karakterindeki değişiklik, diploma notuna karşılık gelen puanın yanlış hesaplanması gibi nedenlerle belgenin sahte olduğu net bir şekilde anlaşılıyor. 53,400 diploma notu için hesaplanan ortaöğretim başarı puanı 267 olması gerekiyor, sonuç belgesinde 494,16800 görülüyor. Bu not ise gerçek 1671. olan kişi, Zeynep Sude Sarıtaş’a ait. ÖSYM yetkilileri de F.S'nin şampiyon olmadığını doğruladı.

Sarıtaş’a ait gerçek belge:

Sahte belge:

Ne demişti?

Hep savcı olmayı hayal ettiğini belirten Filiz Sert, medyada yer alan haberlere ilk tercihinin Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden yana kullanacağını belirtti. Liseyi açıktan bitirebileceğini söylediğinde arkadaşının "Dalga mı geçiyorsun?" dediğini aktaran Filiz Sert, "3,5 ay boyunca gece-gündüz sınava hazırlandım. Sınava girerken kazanacağımı düşünüyordum. Böyle bir sonuç alacağım düşünmemiştim. Çok mutlu oldum ve sevindim" dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Erteleme hastalığı