adscode
adscode

BAŞARMAK İÇİN İLK ADIMI ATMADAN NE KADAR İLERLEYECEĞİNİZİ BİLEMEZSİNİZ

Başlamak için tüm şartların mükemmel olmasını bekleyerek zaman kaybetmeyin. Özellikle bu yıl hem liselere geçiş sisteminde hem de üniversite sınavlarında değişiklikler meydana gelmekte. Bu değişiklikl

ersanrehberlik@gmail.com




Oysa öğrencilerin unutmaması gereken en önemli şey sınav sistemi ile ilgili değişiklikler ne olursa olsun bir gerçek var ki o da her iki sınavında haziran ayı içinde yapılıyor olması.

Zaman hızla ilerliyor ve 1. dönemin bitmesine yaklaşık 1,5 ayık bir süreç kaldı. Birçok öğrencinin hala sınav havasına tam giremediğini ve çalışma temposunu tam olarak oturtamadığını görmekteyiz ama zaman hızla geçiyor ve ne yazık ki bu geçen zamanın telafisi olmayacak.

Hayatımızın başlangıcından itibaren başarılar ve geçici başarısızlıklar beraber ilerlemiştir. İlk adım atmaya başladığınız zamanları düşünün. O zamanlar pes etmiş olsanız şuan özgürce koşabilir miydiniz?

Ya da ilk bisiklete binmeyi öğrenirken herkesin başından geçen bir durumdur başarısız olmak ve düşmek. O zaman pes etmiş olsanız şuan gülümseyerek hatırladığınız arkadaşlarınız ile zevkli geçen bisiklet maceralarını yaşamış olur muydunuz?

Çalışmaya başlarken hedeflerimizi gerçekçi olarak belirlemek lazım. Çalıştıktan bir gün sonra derslerinizin hepsi 100 puan olmaz ya da bir hafta çalışarak liselere geçiş sınavında ya da üniversite sınavından tam puan alınmaz. Bu yüzden kendinize kısa ve uzun vade de hedefler koymalısınız. Bu ay netlerimi şu kadar arttıracağım ya da şu dersteki eksiğimi tamamlayacağım gibi.


Gerçekçi olmayan hedefler çalışmayı çabuk bırakmamıza sebep olur. Ben çalıştım ama istediğim yüksek sonuç olmadı diyerek pes edenler zafere en çok yaklaştıkları anda aslında geri dönmüşlerdir. 

Bu yüzden ilk başta ulaşabileceğimiz daha makul hedefler koymamız bizim çalışmalarımızdan daha fazla karşılık almamızı sağlayacak aynı zamanda moralimizin de yüksek olmasını etkileyecektir.

Ben ne kadar uğraşsam da yüksek alamam gibi düşünceler ise birçok öğrencinin daha başlamadan pes etmesinde etkili olmaktadır. Unutmayın ki başarı ile sizin aranızdaki en önemli engellerden biri sizin ön yargılarınız ve korkularınız. Bunların üstesinden geldikçe başarınızın katlanarak arttığını göreceksiniz.

Bir an önce kendinize olan güveninizi tazeleyerek çalışmalarınıza kaldığınız yerden devam edin. 

Umutsuzluğa kapılmak, karamsarlık ve kendinize olan güveninizin azalması bu sınav sürecinde sizin en büyük düşmanınızdır. Bu düşman sizin geçici başarısızlıklarınızla beslenir ve korkularınızla büyür. 

Sizin ise en büyük silahınız bilgilerinize, tecrübelerinize güveninizdir.

Sonuç ne olursa olsun pes etmeden hayallerinize koşmaya devam edin, en sonunda başarılı olacağınızı göreceksiniz.

Ders çalışmaya başlamak için tüm şartların mükemmel olmasını beklerseniz bu hiçbir zaman olmayacaktır. Kimi zaman hava çok güzel olduğu için çalışasınız gelmeyecek, kimi zaman da hava kapalı olduğu için kendinizi çalışmaya hazır hissetmeyeceksiniz...

Şartları oluşturanın siz olduğunu unutmayın.  Mükemmeli bekleyerek zaman kaybetmeyin. Siz ilerlemeye başlayın o çok istediğiniz güzel sonuçlar hemen karşınıza çıkmaya, ufak ufak kendini göstermeye başlayacaktır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)