adscode
adscode

NİTELİKLİ OKULLARA YÖNELİK SINAVLA İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

Yeni LKS sistemi ile ilgili uzun zamandır bata öğrenci ve velilerin olmak üzere birçok kişinin kafasını kurcalaya sorulara bugün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldığı canlı yayında cevap verdi.

ersanrehberlik@gmail.com




LKS ilk açıklandığı günden beri en çok tartışılan iki noktası öğrencilerin 6 ve 7.sınıftan da sorumlu olacakları ve sınav soru sayısı ile sürenin ne olacağıydı?

6 VE 7. SINIFTAN SORU GELECEK Mİ?

Daha önce resmi olmayan açıklamalarda 6 ve 7. Sınıftan bu sene velilerin de itirazları göz önünde bulundurularak soru sorulmayacağına yönelik bilgiler gelmekteydi. Bugün açıklama ile birlikte öğrencilerin bu sene girecekleri nitelikli okullara yönelik sınavda sadece 8. Sınıf konularında sorumlu olacağı bilgisi resmi olarak açıklandı ve birçok öğrenci ve velinin yüreğine su serpildi.

SORU SAYISI VE SÜRE NE OLACAK?

Diğer tartışılan nokta ise soru sayısı ve sürenin ne olacağıydı. İlk başta 60 soru 90 dakika olarak açıklanan sistem başta özel okullar birliğinin de çalışmaları ile sonunda 90 soru ve 135 dakika olarak ilan edildi.

HANGİ DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK?

Ayrıca sınavda hangi derslerden öğrencilerin sorumlu olacakları da netlik kazanmış oldu. TEOG sisteminde olduğu gibi öğrenciler yine 6 dersten sınava girecekler. Değişen nokta ise daha önce her dersten 20 soru sorulurken yeni açıklamalar ile birlkikte LKS’ de Türkçe-Matematik-Fen derslerin 20’şer soru, İnkılap-İngilizce-Din derslerinden ise 10’ar soru sorulacak. Böylelikle sınavda İngilizce ve Din Kültür derslerinden de soru geleceği artık kesinleşmiş oldu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)