adscode
adscode

TATİL, BOŞA HARCANMAYACAK KADAR DEĞERLİ BİR ZAMANDIR

Milyonlarca öğrencinin özlemle beklediği yarı yıl tatili önümüzdeki hafta itibariyle başlıyor.

ersanrehberlik@gmail.com




Şimdiden gerek öğrenciler gerekse de veliler tatil ile ilgili planlarını yapmaya başladılar. Öğrencilerin evde olduğu bu süreç özellikle öğrenci ve veli arasında gerilimlerin de en fazla olduğu zamanlardan biri oluyor. Çünkü birçok aile tatil zamanında öğrenciye ders çalışmasını söylediklerinde alınan cevap genelde tatilde oldukları için çalışmayacakları yönünde oluyor.

Burada tavsiyem tüm öğrencilerimize. Tatil zamanı boşa harcanmayacak kadar değerli bir zamandır. Tatil sadece eğlence ile harcanmayacak kadar kıymetlidir. 15 gün kısa bir süre gibi gözükse de tekrarların yapılmadığı zaman öğrendiğiniz tüm konuları unutacak kadar uzun bir zamandır aslında. Dönem içerisinde gördüğünüz konuları kısa da olsa bir gözden geçirmek, girdiğiniz sınavlarda yapamadığınız soruları tekrar çözmeye çalışmak ya da bu konularla ilgili konu tekrarları yapmak sizin için çok büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Tatilinizi daha verimli geçirmek için yapmanız gereken ise kendinize uygun bir tatil programı çıkartmaktır. Tatil döneminde saatlik yapılan programlara uymak birçok öğrenci için çok zor olacaktır. Bu yüzden her gün yapacaklarınızı planlayın ve uygun saatlerde bu çalışmalarınızı gerçekleştirin. Her ne kadar ödevleriniz olmasa da kendinizin tekrar yapması ve ilk dönemden eksik olduğunuz konularınızı tamamlamanız sizin 2. dönemde çok daha yüksek bir başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır.

Tatil gününüzü 3 ana başlıkta toplayın:

1-​ Uyku ve yemek yemek gibi zorunlu ihtiyaçlar için harcayacağınız zaman:

2-​ Tatilin en güzel kısmı olan eğlence için ayıracağınız zaman

3-​ Konu tekrarı, test çözümü gibi ders çalışma faaliyetlerine ayıracağınız zaman

Tabiî ki tatil döneminde sizlere tüm gün ders çalışın demiyoruz. En azından her gün düzenli olarak 3-4 saat yapacağınız bir çalışma ile öğrendiklerinizi unutma oranınızı düşürebilir ve okul başlayınca zorlanmadan daha çabuk uyum sağlayabilirsiniz.

Bu dönemi kitap okuyarak, eksiklikleriniz tamamlayacağınız çalışmalarınız yaparak ve en önemlisi hem eğlenip hem de öğrenerek doyasıya GÜZEL BİR TATİL GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE İYİ TATİLLER


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)