adscode
adscode

1 milyar dolarlık siber soygun

Bilgisayar korsanlığı yapan uluslararası çetenin, çeşitli ülkelerdeki çok sayıda banka ve finans kuruluşundan 1 milyar dolardan fazla para çaldığı bildirildi.

1 milyar dolarlık siber soygun
Dünyadan Haberler
Rus güvenlik şirketi Kaspersky Lab'in raporuna göre, 2013 yılı sonundan bu yana aktif olan bilgisayar korsanları, 30 ülkede 100'den fazla bankanın sistemlerine sızdı ve düzenlediği "eşi görülmemiş siber saldırılarda" 1 milyardan dolardan fazla para çaldı. 

Raporda, çete üyelerinin Rusya, Ukrayna ve Çin'de olduğu, Kaspersky Lab'in soruşturma sırasında Interpol ve Europol ile işbirliği içinde çalıştığı belirtildi. 

Çeşitli yöntemlerle bankaların bilgisayarlarına erişim kazanan korsanların, bankaların sistemlerini öğrenmek için aylarca pusuda beklediği, bankamatikleri günün belirli zamanlarında oluşturdukları sahte hesaplara para aktarmaya programladıkları, ortalama her bankanın iki ila dört ayda soyulduğu ve her seferinde bankalardan 10 milyon dolar çalındığı kaydedildi. 

Soyulan bankalar ve finans kuruluşlarının bulunduğu ülkeler arasında Rusya, ABD, Almanya, Çin, Ukrayna ve Kanada da yer alıyor. 

Kaspersky, "Bankalardan doğrudan para çalınması ve son kullanıcıyı hedeflemekten kaçınılması" nedeniyle çetenin kullandığı yöntemlerin siber soygunculukta yeni bir döneme işaret ettiğini açıkladı. 

İnterpol'ün dijital suç merkezi başkanı Sanjay Virmani, "Saldırılar, suçluların, herhangi bir sistemdeki herhangi bir zafiyetten faydalanabileceğini gösteriyor" diye konuştu. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)