adscode
adscode

1 milyon 226 bin 906 fidan dikildi

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokolle gerçekleştirilen "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında başarı gösteren kurumları ödüllendirmek…

1 milyon 226 bin 906 fidan dikildi
Eğitim

Proje kapsamında açılan, kişisel gelişim ve eğitim, spor, çocuk gelişimi ve eğitimi alanlarının yoğun talep gördüğü, toplam 84 bin 973 kursta 1 milyon 60 bin 72 kişi katılarak belge aldı

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında 13 Aralık 2011 tarihinde imzalanan protokolle yürürlüğe giren "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında ödül töreni gerçekleştirilecek.

Okulların velilerin ve bulunduğu çevrenin hizmetine açılarak hayat boyu öğrenme merkezi, eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesinin amaçlandığı projede koordinasyon, imzalanan protocol çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne verilmişti. 

 

84 bin 973 kursla 1 milyon 60 bin 72 kişiye ulaşıldı

Yerel dinamikler arası işbirliği güçlendirilerek, işbirliğine dayalı çalışma kültürü geliştirildiği proje kapsamında bugüne kadar açılan 84 bin 973 kursa katılan 1 milyon 60 bin 72 kişi katılarak ilgi duyduğu alandaki becerilerini geliştirerek, belge aldı.

Özellikle kişisel gelişim ve eğitim, spor, çocuk gelişimi ve eğitimi gibi alanlara yoğun talebin olduğu kurslara katılan vatandaşlar, böylece hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarının yükselmesine katkı sağladı.

 

1 milyon 226 bin 906 fidan dikildi

Düzenlenen kampanyayla 9 bin 552 okulda, 1 milyon 226 bin 906 fidan dikimi gerçekleştirilerek okulların yeşillendirilmesinin sağlandığı projede, Adana Karaisalı Anadolu Lisesi en çok fidan dikimini gerçekleştirerek Türkiye birincisi ve Dünya beşincisi oldu.

Öğretmenler arasında "Bir Zamanlar Ben de Çocuktum" konulu öykü yarışmasının da düzenlendiği proje kapsamında, 71 ilde de "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" gerçekleştirildi.

Projenin başladığı tarihten günümüze kadar yapılan faaliyetlerde başarı gösteren kurumlarımızı ödüllendirmek üzere ödül töreni gerçekleştirilecektir.

 

Ödül töreni gerçekleştirilecek

Proje kapsamında 4 Şubat 2015 Çarşamba Günü saat 14.00'te Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından proje uygulaması sırasında gerçekleştirilen faaliyetlerde başarı gösteren kurumların ödüllendirileceği "Okullar Hayat Olsun Projesi Ödül Töreni" düzenlenecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli'nin katılımıyla gerçekleştirilecek törene, 2013 yılı öncesi ile 2014 yılında başarılı olan illerin il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve halk eğitimi merkezi müdürleri de katılacaklar.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)