adscode
adscode

10 Adımda Hayalindeki Okulu Bul!

12 yıl sürecek eğitim için doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacak kriterleri, ERA Kolejleri Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin açıkladı.

10 Adımda Hayalindeki Okulu Bul!
Eğitim
Ders zilinin çalmasına kısa bir zaman kaldı. Okulla ilk kez tanışacak çocuklar, “Okula gitmek zorunda mıyım?” diye düşünürken, ebeveynler en doğru okulu seçme telaşında. 12 yıl sürecek eğitim için doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacak kriterleri, ERA Kolejleri Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin açıkladı.

İyi bir ilkokul, öğrencinin tüm eğitim hayatında ihtiyaç duyacağı sağlıklı temellerin atılmasını sağlar. Yetersiz fiziksel koşullar, okulun öğretmenlerinin ve eğitime bakış açısının çağa uygun olmaması öğrenciyi geride bırakacaktır. Çetin, ilkokul seçimi yapacaklara, bu zorlu seçimi kolaylaştıracak önemli bir yol haritası hazırladı.

1-) 12 yıl sürecek eğitimin gerçekleşeceği okul tercih edilmeden önce mutlaka okullar ziyaret edilmeli, eğitimcilerle konuşulmalı, fiziksel koşullar incelenmelidir.
2-) Okul seçerken, her çocuğun benzersiz yeteneklerle donatılarak dünyaya geldiğini bilen, bireysel olarak gelişimin takip edildiği kurumlar seçilmelidir. 
3-) Seçilecek eğitim kurumunun vizyonu, çocuğun bugünün koşullarına olduğu gibi gelecek yıllardaki koşullara da hazır şekilde yetişmesini sağlar. Bu nedenle okulun eğitim felsefesi mutlaka dikkate alınmalıdır.
4-) Yabancı dile verilen önem, yenilikçi bakış açısı, okulun teknolojik alt yapısı gibi faktörler incelenmelidir.
5-) Okul seçiminde ailenin olduğu kadar çocuğun beklentileri de değerlendirilmelidir. Küçük çocuklar duygusal kararlar alır ve sevecekleri ortamlarda bulunmak isterler. Bu nedenle çocukların duyguları ile ebeveynlerin mantıklı yaklaşımlarını bir araya getiren seçimler, en ideali olacaktır. 
6-) Doğru okulu ararken, eve yakın olması kadar eğitim felsefesinin dünya görüşünüze yakınlığı da dikkate alınmalıdır.
7-) Çocukları seven, disiplini sağlarken çocukların beklentilerini de anlayabilen eğitim kadrolarına sahip okullar tercih edilmelidir. 
8-) Başarı için okulun ilham vermesi önemli bir faktördür. Bu nedenle eğitim kurumunun akademik başarısı, çocuğun bireysel yeteneklerini desteklemek için sahip olunan atölye, öğrenci kulüpleri ve spor alanları, değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulmalıdır. 
9-) Öğrencinin iyi yetişmesi için çok yönlü bir yaklaşım gerekir. Dolayısıyla akademik başarının yanı sıra çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve psikolojik açıdan gelişmesine katkıda bulunacak eğitim kurumları seçilmelidir.
10-) Araştırmalara göre okuldaki herkesin okulu sahiplendiği ve orada olmaktan hoşlandığı okul ortamları, öğrenmeyi olumlu yönde etkilemektedir. Bu nedenle tüm çalışanların ortaya çıkardığı okul atmosferi, seçim aşamasında size yol gösterebilir. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)