adscode

​10 Yıl Sonra Bunlar Kullanılacak

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri mezuniyet projeleri kapsamında geleceğin beyaz eşyalarını ve iletişim araçlarını tasarladılar.

​10 Yıl Sonra Bunlar Kullanılacak
Üniversite
Dünyanın geleceği için tasarladılar
Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri mezuniyet projeleri kapsamında geleceğin beyaz eşyalarını ve iletişim araçlarını tasarladılar. Vestel firması ile yürütülen fikir projelerinde zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayan makineler ve engelli bireylerle tüm iletişim engellerini ortadan kaldıracak fikirler ortaya çıktı.   





İşteyken de çocuğunuzla oynayabilirsiniz
Alev Tenker (Bevebe)
“Kısa adı Bevebe olan Bebeğim ve Ben, 3-6 yaş arası çocukların ebeveynleri ile uzaktan iletişim kurabilmeleri ve birlikte uzaktan zaman geçirebilmeleri için geliştirilmiş bir oyun ve iletişim cihazı. Cihaz, çocukların 3-6 yaş döneminde henüz tam oluşmamış olan zaman kavramı ve algısını göz önünde bulundurarak, ebeveynleri ile haberleşme ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemektedir. 2020 yılı teknolojisi öngörülerek tasarlanan konsept üründe ebeveynler, cihaz üzerinde bulunan hoparlör ve alıcılar sayesinde çocukları ile konuşabilir, ortak resimler üretebilir ve farklı oyun uygulamaları sayesinde oyun oynayabilirler. Çocuğun elektronik kalem ile yaptığı çizimler, projektör ile çizim matına yansıtılırken eş zamanlı olarak ebeveynleri tarafından akıllı telefonda görüntülenebilir. Ebeveynler ayrıca akıllı telefon üzerinden çizimlere müdahalede bulunabilirler.”







Engel tanımayan iletişim
Batıkan Özçınar (Mark)
“Tülay Aktaş İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin fikirleri alınarak geliştirilen Mark, işaret dilini seslendiren bir iletişim cihazı. Akıllı telefonlarla etkileşim içerisinde çalışan cihaz, işitme engelli bireylerin kişisel ilişkilerinde ve sosyal çevrelerinde duygu ve düşüncelerini doğru bir biçimde ifade etmelerine ve hastane, alışveriş merkezi, okul, mahkeme gibi kamusal alanlarda sorun ve ihtiyaçlarını açıkça belirtmelerine yardımcı olmaya çalışır.  Üzerindeki kamera sayesinde işitme engelli bireyin kullandığı işaret dili sese çevrilerek karşı tarafa aktarılır ve harekette algılanan vurgular aynı şekilde sese de yansıtılır. Böylece işaret dili bilmeyen bireylerin karşı tarafı doğru bir şekilde anlamasını sağlar. Mark, farklı kapak ve aksesuarları sayesinde beden üzerinde kolye ve rozet olarak da kullanılabilir.” 



Makinelerde deterjana son 
Tuğçe Semiz (Su)
2025 yılı beyaz eşya pazarına sunulması için planlanan Su, getirdiği alternatif çözümler ile kullanım kolaylığı sağlayan bir bulaşık makinesi. Her biri bağımsız çalışan iki yıkama biriminden oluşan makine tasarımıyla su tasarrufu sağladığı gibi deterjan kullanımını gerektirmiyor. Ayrı ayrı çalışabilen iki çekmeceli bulaşık makinesi 180 dereceye kadar çıkabilen buhar gücüyle temizlik işlemini gerçekleştiriyor. İçerisindeki silikon materyaller sayesinde de her türlü bulaşığın rahatça yerleştirilmesini sağlıyor.








Büyükler küçükleri ezemeyecek
Ezgi Habip (Pratica)   


Pratica, orta yaş grubu ve şehirlerde yaşayan ailelerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla tasarlanan bir buzdolabı. Soğutucu iç mekanın pratik kullanımına odaklanan geniş hacimli bu buzdolabı aynı zamanda ürünleri daha pratik biçimde kullanma ve muhafaza etme imkanı sağlıyor. Özellikle arka raflarda unutulup çürüyen ya da büyük katı meyvelerin ezip çürüttüğü yumuşak meyvelerin ve yeşilliklerin yerleştirilmesi ve çıkarılmasında yaşanan zorlukların ve zaman kaybının önüne geçmeyi amaçlıyor. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)