adscode
adscode

100 bin civarı öğrenci parasını yatırdığı halde YGS'ye girmedi giremedi!

2017 YGS sonuçlarının açıklanması ile beraber, ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) ilişkin sayısal verileride paylaştı. Tablo'da en çok dikkat çeken konuların başında, sınav ücretini yatırdığı…

100 bin civarı öğrenci parasını yatırdığı halde YGS'ye girmedi giremedi!
Sınavlar
Tablo'da en çok dikkat çeken konuların başında ise '' başvurusunu yaptığı ve parasını ödediği halde sınava giremeyenler '' kısmı oldu.

ÖSYM, bu yılla beraber 2015 ve 2016 yılının verilerini de paylaştı. '' Başvurusunu yaptığı ve parasını ödediği halde sınava giremeyenler''in sayısında ciddi bir artış dikkat çekti.



Bir önceki yıl parasını ödediği halde sınava giremeyen aday sayısı 61 bin 482'yken bu yıl 102 bin 949 kişi sınava giremedi. 40 binlik bu fark büyük bir artış ve bu farkın bu yıl ilk kez uygulanan 09:45'ten sonra sınav binasına girişlere izin verilmemesinden kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere bu yıl kural değişikliğine gidilmiş, 09:45'dan itibaren sınav binasına girişler yasaklanmıştı. Konuyla ilgili sınava geç kalan aday öğrencilerin videoları sosyal medyada çok tartışılmıştı.



Geçmiş yıllara oranla başvurusunu yaptığı ve parasını ödediği halde sınava giremeyenlerin sayısında büyük bir artış söz konusu. Artışı görselde bulunan tablodan inceleyebilirsiniz. 


NTV

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)