adscode
adscode

11 bin öğretmen müfettiş karşısında!

Terörü kınayan barış isteyen 11 bin öğretmene soruşturma...

11 bin öğretmen müfettiş karşısında!
Eğitim
KESK, 10 Ekim Ankara Tren Garı katliamının ardından DİSK, TMMOB ve TTB ile birlikte “Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız” sloganı ile iki günlük grev kararı aldı.

Aynı şekilde bir grev kararı da 29 Aralık tarihinde sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek ve terörü kınamak için alındı. KESK’e bağlı Eğitim-Sen’in üyesi olan binlerce öğretmen de hem bağlı bulundukları sendikanın, hem de konfederasyonun kararına uyarak iş bıraktı.

İsimler toplandı

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, il milli eğitim müdürlükleri ve okul müdürlükleri aracılığıyla belirlenen tarihlerde okullara gelmeyen öğretmenlerin isimlerini topladı.

Müfettişlere ‘baskı’ toplantısı

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'nın verdiği bilgilere göre, Mart ayı başında tüm illerdeki Maarif Müfettişleri İstanbul’da bir salonda toplandı.

Karaca’nın verdiği bilgilere göre İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın MEB Rehberlik Denetim Başkanı Atıf Ala, greve katılan Eğitim Sen üyelerinin mutlaka cezalandırılmasını istedi.

Toplantıda müfettişlere soruşturma sonunda “öğretmenlere devlet memurluğundan çıkarma cezasının verilmesi” gerektiği bildirildi.

‘Eğitim hakkının engellenmesi’
Toplantının ardından grevlere katılan öğretmenler hakkında soruşturma furyası başladı. Öğretmenler hakkında “güvenlik güçlerinin terörle mücadelesi bahane edilerek eğitim hakkının engellenmesi” iddiasıyla soruşturma açıldı.

İllere göre açılan soruşturma sayısı şöyle:
Diyarbakır: 4 bin 850
Batman: 1037
Hatay:817 
Van: 750 
İzmir: 680
Mersin : 630 
Adıyaman : 499 
Şanlıurfa : 463
Muğla : 274
Adana : 222
Muş : 193
Elazığ : 103
Malatya : 100
Eskişehir : 57
Bartın : 46
Yalova : 44
Kars : 36
Erzincan : 28
Tekirdağ : 22
Iğdır : 20
Sakarya : 20
Yozgat : 20
Ordu : 15
Ankara : 8
Konya : 8
Ağrı : 7
Edirne : 6
Kırıkkale : 2
Kırşehir : 2

20 öğretmen açığa alındı
Karaca, bunlar arasında 20 öğretmenin açığa alındığı bilgisini verdi. Açığa aınma kararları karşısında dava açtıklarını, sendikal mücadelenin anayasa ve yasalar ile korunan bir hak olduğuna dikkat çeken Karaca, bu davalıran da öğretmenler lehine sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdi.

Merkezden müfettiş müdahalesi
Karaca, bazı müfettişleri baskıları dikkate almadığını, kendi illerindeki öğretmenler hakkında maaş kesimi ya da uzaklaştırma cezası verdiğini, ancak bunun üzerine Bakanlık merkez teşkilatından söz konusu illere maarif müfettişi gönderildiği bilgisini verdi. Soruşturmanın uzadığı düşünülen illerde de aynı yöntemin kullanıldığını aktaran Karaca, bakanlık merkez teşkilatında 300 müfettiş olduğunu, bu sayının 800’e çıkarılmasının planlandığını dile getirdi.

Cumhuriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)