adscode
adscode

11 ilde eğitime kar engeli!

Bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime ara verildi.

11 ilde eğitime kar engeli!
Eğitim
Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları ve kuvvetli buzlanma nedeniyle Elazığ merkez ilçe ile Karakoçan, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak, Maden ve Sivrice ilçelerindeki tüm okullar 16 Aralık Cuma tatil edildi. 

Baskil ilçesinde ise sadece taşımalı eğitim gören öğrenciler için okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Bingöl
Bingöl'de de taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin yüksek kesimlerindeki kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle taşımalı olarak eğitim verilen okulların tatil edildiği belirtildi.

Tunceli
Tunceli'de Mazgirt ilçesi ile bağlı köylerinde bir gün, Çemişgezek ve Hozat ilçesinde ise taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

Muş
Milli Eğitim İl Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda 16 Aralık Cuma günü itibarıyla, eğitim ve öğretime bir gün daha ara verildiğini belirtti.

Van
Van'ın Erciş ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve tüm köylerinde anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseler (pansiyonlu okullar da dahil olmak üzere) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı diğer kurumlarda 16 Aralık Cuma günü, eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.

Çorum
Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Bartın
Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle köylerde taşımalı eğitim yapılan tüm kurumlarda eğitime bir gün ara verilecek, kent merkezi, ilçe ve belde merkezlerinde ise eğitim devam edeceği bildirildi.

Bolu
Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntılara binaen 16 Aralık Cuma il genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, engelli ve hamile kamu personelinin de bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Batman
Batman'ın Sason ilçesine bağlı köylerde eğitim öğretime ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, kar yağışının sebep olduğu don ve buzlanmadan dolayı 16 Aralık 2016 Cuma günü tüm köy okullarında eğitim öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Merkez okullarımızda ise taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. Merkezde taşıma kapsamında olmayan tüm öğrenciler için okullar açık bulundurulacak ve eğitim öğretime devam edilecektir." ifadelerine yer verildi. 

Giresun
Don ve buzlanma nedeniyle Giresun'un Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda eğitim yapılmayacak.

Doğankent'te ise Süttaşı İlkokulu ve Ortaokulu, Çatak Köyü İlkokulu ve Ortaokulu ile ilçedeki okullara taşımayla gelen öğrenciler için eğitime ara verilmesi kararı alındı.

Rize
Rize'de ise Çamlıhemşin ilçesinde okullardaki öğrencilerin tamamına yakını taşımalı olması ve aşırı buzlanma oluşması nedeniyle eğitime ara verildi. 


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)