adscode
adscode

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yeni müfredatta

MEB tarafından hazırlanan yeni müfredat taslağında, ilkokullardaki hayat bilgisi ve ortaokullardaki sosyal bilgiler derslerinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine de yer verildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yeni müfredatta
Eğitim
AA muhabirinin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri ve kamuoyunun görüşüne sunulan yeni müfredat taslağından derlediği bilgilere göre, ilkokullarda hayat bilgisi dersleri, öğrencilerin hayata hazırlanmalarını sağlayacak nitelikte içerikte planlandı.

Bu doğrultuda dersin ünite adları değiştirilerek hayat kavramı üzerinde duruldu ve "okulumuzda hayat", "evimizde hayat", "sağlıklı hayat", "güvenli hayat", "ülkemizde hayat", "doğada hayat" isimleri ünitelere verildi. Program, yaparak yaşayarak öğrenimi merkeze alan ve öğrencilerin temel yaşam becerilerini kazanmalarını öngören anlayışla hazırlandı.

Hayat bilgisi derslerinde 15 Temmuz
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milli günler ve bayramlar başlığı altında hayat bilgisi derslerinde birinci sınıftan itibaren işlenecek. Birinci sınıf düzeyinden itibaren "etkin vatandaşlık" konu başlığında, kazanımların ele alınması sırasında demokratik tutumu benimseme ve eşitlik gibi değerler ile eleştirel düşünme, Türkçe'yi doğru, güzel ve etkili kullanma gibi becerilerin de öğrenciler tarafından edinilmesi hedeflendi.

Öğrenciler, bu derslerde demokrasinin temel ilkeleri açısından farklı yönetim biçimlerini karşılaştıracak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde yasama, yürütme ve yargı güçleri arasındaki ilişkiyi kavrayacaklar. Kuvvetler ayrılığı ilkesi ile yasama, yürütme ve yargı gücünün her birinin kendine has yetki ve sorumlulukları konusunda bilgilendirilecek öğrenciler, yönetimin karar alma sürecini etkileyen unsurları değerlendirecekler. Ayrıca, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, medya ve bireyler konuları öğrencilere anlatılacak.

Taslakta, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" ile ilgili konular, altıncı sınıf sosyal bilgiler dersinde ayrı bir ünite olarak yer alırken, ilgili tüm derslerde de "değerler eğitimi" kapsamında yer alacak.

Toplumsal hayatta demokrasinin önemi, örnek olaylardan yola çıkarak tartışılacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konunun işlenmesi sırasında ele alınacak.

"15 Temmuz etkinliklerinin okulların ilk haftasında yapılması planlanıyor"
15 Temmuz, liselerde felsefe derslerinde, "çağdaş felsefe" adı altında işlenecek. Öğrenciler, bu derslerde milli irade, hukuk devleti ve demokrasi bilinci çerçevesinde antidemokratik darbe girişimi karşısında 15 Temmuz 2016 da gösterilen halk direnişini değerlendiren özgün bir metin yazma çalışması yapacaklar.

MEB tarafından 15 Temmuz etkinliklerinin okulların ilk haftasında tüm Türkiye genelinde yapılması planlanıyor. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)