adscode
adscode

17. Atatürk Çocukları Kütüphanesi Zeytinova'da Açıldı

17. ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ, BAYINDIR – ZEYTİNOVA’da AÇILDI

17. Atatürk Çocukları Kütüphanesi Zeytinova'da Açıldı
Özel Eğitim

 

Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği tarafından kurulan Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin 17.’si 29 Ekim Cumartesi günü geniş bir protokol katılımı ile Zeytinova’da açıldı.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu’nun katıldığı açılış törenine çok sayıda kitapsever vatandaş katıldı.

Utkan ve Ayfer Akay onuruna açılan 17. Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ne Utkan Akay yaklaşık olarak 2 bin 500 adet kitabını bağışladı.

Zeytinova halkının yoğun ilgi gösterdiği kütüphane açılış töreninde, Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, kütüphanelerin toplumlar için oldukça önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Büyük Önder Atatürk’ün ne kadar çok kitap okuduğunu ve kitapları okurken kenarlarına notlar alarak büyük bir dikkatle okuduğunu hepimiz biliyoruz. Ulu Önder’in izinden giden Atatürk çocukları da Atamız gibi çok kitap okumalılar” dedi. Doğu konuşmasını ‘Mustafa Kemal’i Anlamak’ isimli şiiri okuyarak noktaladı.

Kütüphane açılış töreninde, ressam İlknur Bakış tarafından kütüphaneye yağlı boya bir Atatürk portresi armağan edildi.

Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği tarafından kurulan kütüphane’ye 2 bin 500’e yakın kitabını bağışlayan Utkan Akay, “Özenle topladığım yavrularımı Zeytinova’nın çocuklarına emanet ediyorum. Zeytinova Belediye Başkanı bizlerden hiçbir yardımı esirgemedi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, günün anlam ve önemini yansıtan konuşmasında, “Bu toplum cenazelerinin yasını tutmasını bilirken cumhuriyetini kutlamasını da bilir. Cumhuriyet bir aydınlanma devrimidir. Atatürk devrimleri teşkil ederken önüne çok uzun bir yol haritası koymuştur. Bugün bu ülkede birlik olunması gereken en yakın noktalardan geçiyoruz. Devrimlerimize sahip çıkmalıyız. Devrim şehitlerini, Kurtuluş Savaşı şehitlerini saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

Aksünger, Zeytinova’da açılan kütüphaneye kitap yardımında bulunacağını ve kütüphaneye her zaman destek vereceğini de sözlerine ekledi.

Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Tim, açılış töreninin ardından yaptığı açıklamada, 17.si’ni açtıkları kütüphanenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “2012 yılında 8 kütüphane açmayı planlıyoruz. Kütüphanelerden birini Kıbrıs’ta, Gazi Magosa’nın bir köyünde, diğerini de büyük bir olasılık ile Bulgaristan’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Hasköy’de açmayı düşünüyoruz” dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)