adscode
adscode

18 Bin Genç Dershanelerde Ücretsiz Okuyacak

Dershanenin sınavlarına geçen yılın üzerinde bir başvuru ve katılım olduğunu açıklayan Özel’den gençlere önemli müjde…

18 Bin Genç Dershanelerde Ücretsiz Okuyacak
Kurslar
İzmir Özel Dershaneler Birliği (İZ-Ö-DER), üniversiteye hazırlanan binlerce gence yeni yıl müjdesi verdi. Birlik Başkanı Sezai Özel, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için dar gelirli, zeki, başarılı yaklaşık 18 bin öğrenciye ücretsiz ders vereceklerini söyledi.
Körfez Dershaneleri Genel Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen İZ-Ö-DER Başkanı Özel, 2013 yılının dershanecilik açısından oldukça hareketli geçtiğini hatırlattı. Bu süreçte ülkenin eğitim-öğretimine tamamıyla destek vermek dışında hiçbir amaç gütmediklerini belirten Özel, “Bundan böyle de farklı amaçlarımız olmayacak. Eğitim öğretimin her türlü siyasi değerlendirmelerin dışında, partiler üstü bir anlayışla milli bir politika olarak görülmesi temel dileğimizdir.” dedi.
Zaman’ın haberine göre, dershaneler olarak yeni dönem kayıtlarını alabilmek için ücretsiz ödüllü sınav yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini anlatan Sezai Özel, şu bilgileri verdi: “Yapılan ödüllü sınavlarda, geçen yılın üzerinde bir başvuru ve katılım olduğunu görüyoruz. Öğrencilerimizin, velilerimizin bu sınavlara katılım konusunda gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyoruz. Sınavlara başvuru ve katılım sürecinde öğrencilerimizle ve velilerimizle yaptığımız görüşmelerde, üyelerimizden aldığımız bilgilerde dershanelerin olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğu görüşleri yansıdı. İzmir’de bu sınavlara girecek yaklaşık 350 bin öğrenci olacağını varsayıyoruz. Dershanelerimizdeki bu sınavlara, öğrencilerimizin yüzde 80-90 bir oranla katılımının olduğunu görüyoruz.”
Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Hakkı Erten de bu yıl dershaneler olarak karar aldıklarını ve fiyat artışı yapmadıklarını kaydetti. Erten, “Geçen yılın fiyatı neyse bu yıl da aynı fiyatı uygulayacağız. Fiyat artışı yapmıyoruz. Bizim bir tedirginliğimiz yok. Bizim endişemiz, öğrenciler ve velilerimiz bize talepte bulunmazsa başlar. Bizim tedirginliğimiz, hukukun dışına çıkılırsa başlar. Yoksa bizim herhangi bir korkumuz yok.” şeklinde konuştu.
ZAMAN

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)