adscode
adscode

18 milyon öğrenci için ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında iki haftalık yarı yıl tatilinin ardından ders zili bugün çaldı.

18 milyon öğrenci için ders zili çaldı
Eğitim
Güncelleme : 08-Feb-22 10:57

Yaklaşık 18 milyon öğrenci, 1.2 milyon öğretmen, yüz yüze eğitimle ikinci döneme başladı.

Takvimde bir değişiklik olmazsa öğrenciler 11-15 Nisan tarihlerinde bir haftalık bir ara tatile daha çıkacaklar. 18 Nisan’da okullar açılacak; 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran’da sona erecek.

 

Milyonlar sınava girecek


İkinci dönem, liseler ile üniversitelere giriş sınavları başta olmak üzere milyonlarca öğrencinin sınav telaşıyla geçecek. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav 5 Haziran'da gerçekleştirilecek.
Yaklaşık 3 milyon adayın girmesi beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 18-19 Haziran’da yapılacak. Sınav için başvurular 11 Şubat’tan itibaren alınacak.
Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 27 Mart’ta; Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 17 Nisan, 21 Ağustos, 20 Kasım tarihlerinde; ön lisans mezunlarının lisans programlarına geçişini sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) da 3 Temmuz’da düzenlenecek. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi 14 Ağustos’ta, KPSS Ön Lisans 2 Ekim’de, KPSS Ortaöğretim 6 Kasım’da, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi 27 Kasım’da, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı da 24 Nisan’da yapılacak.


Uzun tatiller yok


Öğrencilerin merak ettiği konulardan biri de tatiller. Önceki yıllardaki gibi yarım günlük çalışma günlerinin de eklendiği 9 günlük resmi tatiller bu yıl yok. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı cumartesi günü kutlanacak. Ramazan Bayramı 1 Mayıs’ta arife günüyle başlayacak 4 Mayıs Salı günü sona erecek. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ise perşembe gününe denk geliyor.


Eğitim takvimi
İkinci dönem başlangıç: 7 Şubat
Ara tatil: 11-15 Nisan
2021-2022 eğitim öğretim yılı kapanış: 17 Haziran
LGS: 5 Haziran
YKS: 18-19 Haziran


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)