adscode
adscode

18 ‘Özel Eğitim’ Öğretmeni Atanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 18 ‘özel eğitim’ (görme, işitme ve zihinsel engelliler) öğretmeni alacak. Başvurular 25-28 Mayıs arasında yapılacak. Atamalar ise 29 Mayıs’ta. Başvuru için 2014-KPSS’ye girme şartı…

18 ‘Özel Eğitim’ Öğretmeni Atanacak
Eğitim

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın, öğretmenlik alanı mezun olup özel eğitim (görme, işitme ve zihinsel engelliler) alanında tezli/tezsiz ve yüksek lisans veya doktora yapan adayların 2015-Şubat’taki öğretmen atamalarında ‘özel eğitim’e yaptıkları başvuruların kabul edilmemesi yargıya takıldı. Ankara 2. İdare Mahkemesi, bu durumdaki adayların başvurularının kabul edilmemesi ile ilgili işlemlerin yürütmesini durdurdu. Bakanlık da yaptığı açıklamayla ‘özel eğitim’ alanında boş olan 18 kadroya başvuru alınacağını duyurdu.

Buna göre 2014 KPSS’ye giren adaylar 25-28 Mayıs arasında başvuru yapabilecek. Atamalar ise en yüksek puandan başlamak üzere 29 Mayıs’ta yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:  
“Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı Kararı gereğince öğretmenlik alanları mezunu olup özel eğitim (görme, işitme ve zihinsel engelliler) alanında tezli/tezsiz yüksek lisans veya doktora mezunu olan adayların Şubat 2015 öğretmen atamalarında ‘özel eğitim’ alanına atanmak üzere yaptıkları başvuruların kabul edilmemesine ilişkin işlemin Ankara 2. İdare Mahkemesinin 25 Mart 2015 tarihli kararı ile yürütmesi durduruldu.

Haberin devamı için tıklayın!

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)