adscode
adscode

19 Mayıs kutlamaları davasında sonuç ne oldu?

Türk Eğitim-Sen'in 19 Mayısın kitlesel kutlamasının iptal edilmesine ilişkin açtığı dava nasıl sonuçlandı?

19 Mayıs kutlamaları davasında sonuç ne oldu?
Sendikalar
Türk Eğitim-Sen; Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün "Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" konulu 11.1.2012 tarihli ve 817 sayılı Genelgesinin, söz konusu düzenlemeyle, dayanağı olan 2429 sayılı Kanun, Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Yönergesi hükümlerine aykırı olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasının Başkent dışında sadece okullarda ve öğrencilerin katılımıyla yapılacağının düzenlendiği, 19 Mayısın kitlesel kutlamasının iptal edilmesinin genç nesillerin Kurtuluş Savaşı ve Türk Tarihi ile bağlarının kesilmesi sonucunu doğuracağını belirterek, 11.1.2012 tarihli ve 817 sayılı Genelgenin iptali talebiyle dava açmıştı. 
Davada; 
Danıştay 10. Dairesinin 2012/335 E., 2015/4757 K. sayılı ve 09.11.2015 tarihli kararı ile dava konusu Genelgenin 19 Mayıs'ta il ve ilçe düzeyinde yapılacak törenlere, öğrencilerin katılıp katılmayacağını belirsiz hale getirmek suretiyle yürürlüğünü koruyan Yönetmelik ve Yönergeye aykırı uygulamalara yol açabilecek nitelikte olduğu belirtilerek, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün "Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" konulu 11.1.2012 tarihli ve 817 sayılı Genelgesinin İPTALİNE karar verildi.

TÜRK EĞİTİM-SEN: ATATÜRK'E HAKARET EDEN SENDİKACIYA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla OLÇUM, Burdur ilinde katıldığı bir toplantıda, "Yaklaşık 100 yıl boyunca bu ülkenin özellikle de eğitim alanında sirayet etmiş Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak ortaya koymamız gerekiyor. Bakanlık ve siyaset üzerinde ciddi bir baskı unsuru olarak da bunu takip edip üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor ve inşallah içimize yolculuk konusunda da ulaşabileceğimiz bütün alanlara ulaşıp bu mücadeleyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullanmıştı. Türk Eğitim Sen, Olçum hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak suç teşkil eden eyleminden dolayı cezalandırılmasını talep etti.

ATATÜRK'E HAKARET EDEN İNEGÖL İLÇE MEM ŞUBE MÜDÜRÜNE CEZA DAVASI
Öte yandan Türk Eğitim Sen; Bursa İli İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapmakta olan Mustafa KARAASLAN'ın, kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün  fotoğrafının ve imzasının bulunduğu "sıcak diye oruç'u bırakmayın burası daha sıcak. K. Atatürk" yazılı bir mesaj paylaşımı suretiyle, basın yoluyla Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün manevi şahsiyetine yaptığı hakaret eylemine karşı İnegöl Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
Şikayet üzerine, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığının 2015/4633 Sor. No,  2016/535 Esas No, 2016/476 İddianame Sayılı ve 03.03.2016 tarihli iddianamesi ile; şüphelinin yaptığı paylaşımla Mustafa Kemal ATATÜRK'ün cehennemde olduğu gibi bir imada bulunmak suretiyle Mustafa Kemal ATATÜRK'ün manevi hatırasına zarar verecek şekilde alenen hakarette bulunduğu ve isnat edilen suçu işlediği belirtilerek cezalandırılmasına karar verilmesi istenmiş, iddianame kabul edilerek İnegöl 3. Asliye Ceza Mahkemesinin 2016/145 E. sayılı dosyası ile sanık hakkında ceza davası açılmıştır.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)