adscode
adscode

19 öğrenci zehirlendi, ilçede okullar tatil edildi

Zehirlenmeden dolayı 114 kişinin hastaneye başvurduğu ve bunlardan 73'ünün taburcu edildiği bildirildi

19 öğrenci zehirlendi, ilçede okullar tatil edildi
Eğitim
Antalya'nın Manavgat ilçesinde şebeke içme suyunda yüksek klor kullanımı nedeniyle 114 kişinin hastaneye başvurduğu belirtildi.

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Muraz Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki sağlık kurumlarına klor maruziyeti nedeniyle başvuran 114 kişiden 73'ünün taburcu edildiğini belirtti. Özdemir, 41 kişinin de hastanelerde gözlem altında tutulduğu kaydetti.

Saat 11.00 sıralarında 112 komuta merkezinde Manavgat ilçesindeki Küçük Hasan Ortaokulunda öğrenim gören 19 öğrencinin bulantı, kusma, karın ağrısı şikayetleri ile özel bir hastaneye nakledildiği yönünde ihbar geldiğinin altını çizen Özdemir, ihbarın ardından inceleme başlattıklarını ve ekipler tarafından yapılan klor ölçümlerinde bakiye klor miktarının 5-7 ppm (çok yüksek) olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Yapılan incelemeler sonucunda Büyük Şelale Mevkii Su Pompası İstasyonu'nda bulunan 10 tonluk klor tankının bir gün önce tamamen klorla doldurulduğu ve bugün sabah saatlerinden itibaren tankın vana birleşim yerinde çatlaktan deponun içinde bulunan 4-5 ton civarındaki klorun yere aktığı ve keson kuyusuna karıştığının tespit edildiğini belirten Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Manavgat ilçe Hıfzısıhha Kurulu saat 11.00'da acil toplandı ve ilçe merkezinin ırmağın batı yakasında su kesintisi, su şebekesi tahliyesi ve etkilenen mahallelerde okulların tatil edilmesi, gerekli onarımların yapılması, sesli anons sistemi ile suyun kullanılmamasının duyurulması kararlarını aldı. Vatandaşlar belediye tarafından etkilenen mahallelerde şebeke suyunun kullanılmaması için kısa mesajla uyarıldı. Yapılan ölçümlerde ilçenin batı yakasındaki 11 mahallenin etkilendiği saptandı. ASAT tarafından fazla klora maruz kalan 100 bin metreküplük depoda bulunan su ve şebeke borularındaki su tahliye edildi. Saat 17.00'da ASAT tarafından fazla klora maruz kalan ana şebeke sistemine başka bir depodan klorsuz su verilerek yüksek klor düzeyi suda bulunması gereken seviyelere kadar seyreltilmiştir. Çatlak klor deposunun içinde kalan klor tahliye edilmiş ve depo tamamen kullanımdan kaldırılmıştır."

Özdemir, depo dolum işleminin devam ettiğini, suyun sağlıklı bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasının planlandığını vurguladı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)