adscode
adscode

2. "GE ve Genç Başarı İnovasyon Kampı" İTÜ'de gerçekleşti

GE Türkiye ve Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde, Türkiye'de lise düzeyinde gençlere yönelik "GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı"nın ikincisi, 28 Mart'ta İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleşti.

2. "GE ve Genç Başarı İnovasyon Kampı" İTÜ'de gerçekleşti
Üniversite

GE Türkiye ve Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde, Türkiye'de lise düzeyinde gençlere yönelik "GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı"nın ikincisi, 28 Mart'ta İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleşti.

·   GE'nin, öğrencilerin yenilikçi fikirler bulmaları ve yerel inovasyon kültürünün geliştirilmesi amacıyla desteklediği GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı'na 8 liseden katılan 64 öğrenci, enerji, sağlık ve endüstriyel internet konularında fikirler geliştirerek yarıştı.

·   Kamp sonunda jüri değerlendirmesi ile birinci seçilen takım, GE GENIUS programı kapsamında 3 gün boyunca GE liderlerinden çeşitli eğitimler alacak ve Gebze'de bulunan Türkiye Teknoloji Merkezi'ni ziyaret ederek GE teknolojileri ile tanışma fırsatı bulacak.

İstanbul, Türkiye; 30 Mart 2015: General Electric (GE) Türkiye ve Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde Türkiye'de lise düzeyinde gençlere yönelik düzenlenen "GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı"nın ikincisi bu yıl 28 Mart'ta İTÜ'de gerçekleşti. Öğrencilerin girişimcilik ve yaratıcılık özelliklerini ortaya çıkarmaları amacı ile ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen Kamp, 8 okuldan katılan 64 öğrencinin geliştirdiği yenilikçi fikirlere ev sahipliği yaptı.

Farklı liselerden gelen öğrencilerin karma gruplar halinde takımlar oluşturduğu GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı'nda yarışan okullar arasında Darüşşafaka Lisesi, Hisar Okulları, Eyüboğlu Koleji, Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı İsmail Gündoğdu Çok Programlı Lisesi, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mustafa Saffet Anadolu Lisesi öğrencileri yer aldı.

Kampta, öğrencilerin GE tarafından kendilerine verilen konularından birine yönelik çözüm üretmeleri ve ürettikleri çözümleri mentorlarının da destekleriyle bir iş planına dönüştürerek jüri önünde sunum yapmaları istendi. Bu kapsamda; enerji, sağlık ve endüstriyel internet alanında daha fazla enerji verimliliği sağlayacak fütüristik bir dünya veya üretimden pazarlama ve satışa kadar verimliliği artıracak fütüristik bir endüstriyel dünya hayal etmeleri ve tasarlamaları beklendi. Konular üzerine fikir üreten öğrenciler Kamp sonunda hazırladıkları projeleri jüriye sundular.

GE İnovasyon Kampı'nın jürisinde GE Sağlık Küresel Ürün Müdürü Bertay Fişekçi, İTÜ İşletme Mühendisliği Profesörü Nihan Yıldırım, TEB Girişim Evi Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, Intel Kurumsal İlişkiler Yöneticisi Onur Yıldırım, Borsa İstanbul Özel Pazar Yöneticisi Recep Bildik, Vestel Elektronik Genel Müdürü Metin Salt, Arkan & Engin Corporation Finans Danışmanı ve Genç Başarı Gönüllüsü Doğan Taşkent yer aldı.

Etkinlik boyunca, GE gönüllüleri de takımları ziyaret ederek fikirleri ve önerileri ile öğrencilere destek oldular. Jüri, değerlendirme sürecinde iş planı, yaratıcılık, sunum tekniği ve takım ruhu kriterlerini baz alarak değerlendirme yaptı.

Tüm gün süren kamp sonunda, ambalaj atıklarının geri dönüştürüldüğü ve kullanıcıların ulaşım kartlarına yüklendiği akıllı bir cihaz ile geri dönüşümü teşvik etmeyi hedefleyen "AT-MAK" adlı projenin sahibi olan takım birinci seçildi. Birinci takım, GE GENIUS programı kapsamında 3 gün boyunca GE liderlerinden çeşitli eğitimler alacak, toplantılara katılabilecek ve Gebze'de bulunan Türkiye Teknoloji Merkezi'ni ziyaret ederek GE teknolojileri ile tanışma fırsatı bulacak. Diğer taraftan, kazanan takıma GE liderleri ve mevcut stajyerler tarafından koçluk programı kapsamında kariyerlerine yönelik eğitimler verilecek ve danışmanlık yapılacak.



İnovasyonun ekonomik büyümenin temel unsuru olduğunun altını çizen GE Türkiye Stratejik Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Çeşmeli, ülkelerin ve firmaların rekabet gücünü artırmak için yenilik üretmenin ve hızlı hareket etmenin her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirtti.

Çeşmeli: "GE olarak 'Endüstrinin Geleceği' olarak adlandırdığımız fiziksel ve dijital dünyayı birleştiren bu yeni dönemde, girişimciliğin ve işbirliğinin, yerel inovasyon kültürünün gelişmesini destekleyeceğine inanıyoruz. Bu çerçevede Genç Başarı Vakfı ile düzenlediğimiz İnovasyon Kampı'nda lise öğrencilerini yenilikçi fikirler geliştirmeleri için teşvik ediyoruz. Bu yıl açılışını gerçekleştireceğimiz GE Türkiye İnovasyon Merkezi'nde her yaştan girişimcinin yer almasını ve yenilikçi projelerin artmasını hedefliyoruz" dedi.

Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Engür Rutkay, vakfın ilk ve ortaöğretim düzeyindeki gençlere girişimcilik, finansal okur-yazarlık ve iş dünyasına etkin katılım konularında uygulamalı programlar düzenleyerek gençleri küresel ekonomiye hazırlamayı amaçladığını belirterek, "Gençleri, yaparak öğrenmeye odaklı eğitim programları ve etkinliklerle buluşturarak girişimciliği teşvik ediyoruz. İnovasyon kampları ve ticaret fuarları düzenleyerek gençlerin girişimcilik ve yaratıcılık faaliyetlerini geliştirip ekonomik hayatta aktif rol almalarını sağlamayı hedefliyoruz. GE ile gerçekleştirdiğimiz Kamp'ın tüm katılımcılara gelecekleri için büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. " dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)