adscode
adscode

2 ilde daha eğitime kar engeli!

Adana’nın Tufanbeyli ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

2 ilde daha eğitime kar engeli!
Okullardan Haberler
Soğuk ve yağışlı hava tüm Türkiye’yi etkisi altına alırken, Adana’ya 190 kilometre uzaklıkta bulunan Tufanbeyli ilçesinde 2 gündür devam eden kar nedeniyle halk adeta evinde esir kaldı. Şehir merkezinde 1 metreyi, kırsal kesimde ise 2 metreyi bulan kar nedeniyle okullar tatil edildi. 

Kar kimileri için çile; çocuklar içinse oyun oldu. Karla birlikte sokağa çıkan çocuklar kardan adam yapıp kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı. Yağan kar nedeniyle kapanan köy yolları da ulaşıma tek tek açıldı. 

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kar yağışının bugün de aralıklarla devam edeceği, hava sıcaklığının gündüz 3 derece gece ise 2 derece olacağı öğrenildi. 

Okulların 1 gün tatil edildiği, kar yağışına göre tatilin uzatılabileceği öğrenildi.

SİVEREK’TE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek Kaymakamlığı tarafından ilçedeki kötü hava koşulları nedeniyle ilçe merkez ve kırsalındaki tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verildi.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul idarecilerine gönderilen mesajda, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın ilçemizdeki tüm okullarımız tatil ilan edilmiş olup kurum personelleri izinli sayılmışlardır.

Mağduriyetler yaşanmaması için kurum müdürlerinin durumu kurum personelleri, öğrenci ve taşımalı eğitim yapan araç şoförlerine bildirmesi hususunda gereğini rica ederim" denildi.
(İHA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)