adscode
adscode

200 bin öğrenci tercih yapmadı

Liseye geçişte ikinci nakil sonuçları açıklandı, öğrenciler ve veliler tepkili. Eğitim Sen Başkanı Aydoğan: Öğrenciler özel liselere mecbur bırakılıyor

200 bin öğrenci tercih yapmadı
Eğitim

Liseye geçişte ikinci nakil sonuçları açıklandı. MEB’in açıklamasına göre birinci nakil sonuçları üzerine, tercih yaptığı halde bir okula yerleşemeyen 46 bin 17 öğrenciden 30 bin 443’ü ikinci nakil döneminde liselere kayıt hakkı kazandı. Açıklanan sonuçlara göre adayların yüzde 98,5’i istediği okula yerleştiği belirtilse de öğrenciler sonuçların ardından tepkilerini sosyal medyada dile getirdi. Öte yandan açıklanan rakamlara göre 200 bine yakın öğrenci hiç tercih yapmadı.

Yerleştirmeye esas nakil dönemlerinin üçüncüsü 27-31 Ağustos’ta, dördüncüsü 3-6 Eylül’de yapılacak. Sonuçlar, 3 Eylül ve 8 Eylül’de ilan edilecek.

Öğrenci ve veliler tepkili

Nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve veliler tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. MEB Ortaöğretim Genel Müdürü’nün yaptığı paylaşıma yanıt veren öğrenci ve veliler adeta isyan etti. İşte o tepkilerden bazıları:
»Elif İnci Kılınç: Çok bir şey istemiyorum ya bu bayramı, bu yaz tatilini bizim için ne kadar cehenneme dönüştürdeyseniz sizin içinde öyle olsun bu sefer neden yerleşemedik çok merak ediyorum.
»İdris Karabulut: Teşekkürler yine yerleşemedik çok güzel bir sistem yapmışsınız ne olacak şimdi kontenjan karda dolu.
»İslam Alparslan: İstediğimiz okula değil, dayatılan okula yerleştik.
»Fatma Duran: Hocam biz mi anlatamıyoruz bilmiyorum ki kontenjanı yetersiz okullarda nakil işlemimiz gerçekleşmiyor. Meslek liselerine mecbur bırakılıyoruz. Kontenjan artırımı için hiçbir şey yapılmıyor.

***

İSTEMEDİKLERİ OKULLARA ZORLANIYORLAR

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan öğrencilerin istemedikleri okullara mecbur bırakıldıklarını söyledi. Aydoğan “92 bin öğrenci 1. yerleştirmede okul türü sınırlaması yüzünden 4. ve 5. tercihine yani meslek ve imam hatiplere, istemediği okul türlerine yerleşti” dedi.

Artırılan kontenjanların açıkta kalan öğrencilerin bile ihtiyacını karşılamadığını ifade eden Aydoğan şunları söyledi: “Tercihte bulunan öğrenci sayısı 1 milyon 12 bin diye belirtilmiş. 8. sınıf öğrenci sayısı 1 milyon 200 binin üzerindeydi. En az 200 bin öğrenci şimdiden özel okullara yerleşmiş. Neredeyse 5 öğrenciden 1’i özel liselere mecbur bırakılacak.”

MUSTAFA KÖMÜŞ/ BİRGÜN


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)