adscode
adscode

2013 MEB bursiyerleri, hakettikleri kadroları istiyor

2013 MEB bursiyerleri, Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı kadrolarında görev yapmak istiyor.

2013 MEB bursiyerleri, hakettikleri kadroları istiyor
Eğitim
Güncelleme : 13-Sep-18 12:36

İşte konuya ilişkin gelen bir mesaj ve Milli Eğitim Bakanlığına ithafen yazılmış bilgi notu:

"2013 yılında 1416 sayılı kanun kapsamında Milli Eğitim Bakanlığında istihdam edilmek üzere yurt dışında yüksek lisans eğitimi aldık. Biz bu bursu kazandığımızda ilgili kanunda Milli Eğitim Bakanlığı adına gidecekler için herhangi bir kadro düzenlemesi yapılmamıştı ancak bize yüz yüze ve telefonla görüşmelerimizde Yüksek Lisans yapıp dönenlerin Milli Eğitim Uzman yardımcısı, doktora yapıp dönenlerin ise Milli Eğitim Uzmanı kadrolarına atanacağı belirtilmişti. 2014 Nisan ayında ilgili kanun düzenlemesinde doktora yapıp dönenlerin Milli Eğitim Uzmanı olacağı ibaresi eklenmiş olup yüksek lisans için herhangi bir ibare eklenmemişti. Dolayısıyla bizler taahhüt ettiğimiz yüksek lisans eğitimimizi tamamladığımızda bakanlığa bağlı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde “memur” kadrosunda çalıştırıldık ve halen bazılarımız bu kadrolarda çalışmaktayız. Bizimle aynı durumda olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki bursiyerler 9 Temmuz KHK’sı ile uzman yardımcılığı kadrosuna geçirilmiş olup, bizler de hem bizim için ödenen onca ücretin karşılığını devlete il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde fotokopi çekerek ödemek yerine bakanlıktaki “hakettiğimiz” daha etkin bir kadro olan Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı kadrosunda çalışarak ödemek istiyoruz."

 

Sayın Bakanım,

 

  Bizler 1416 sayılı Kanun gereği yurt dışında yükseköğrenim görmek için gönderilen 2013 yılı bursiyerleriyiz. Yurtdışına gönderilme amacımız Milli Eğitimi Bakanlığımızın yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yüksek öğrenimimizi tamamladıktan sonra bu eğitime uygun bir göreve atanmak idi. Bu görevin ise eğitimimizi başarı ile tamamladıktan sonra Bakanlığımıza ait bir birimde Milli Eğitim Uzmanı olarak istihdam edilmek olduğu bizlere sözlü olarak bildirildi ve bu durumun 2014 yılında çıkacak kanun değişikliğinde yer alacağı belirtildi.

Bu burs dolayısıyla yurtdışına çıkacak öğrenciler yükseköğrenimlerine başlamadan önce eğitim masrafları ile alakalı noter onaylı senet imzalamaktadırlar. Bu senedin ilgili bölümünde, öğrenciler, gönderiliş amaçlarına göre yüksek lisans ve/veya doktora yazmakta ve senedi ona göre onaylatmaktadırlar. Aksi taktirde senetleri kabul edilmemektedir. 2013 yılı bursiyerleri olarak bizlerden ise sadece gereken senede yüksek lisans yazmamız istenmiştir ve bu şekilde onaylanmıştır.

Bizler 2014 yılında yüksek öğrenimlerimize başladıktan sonra 1416 sayılı Kanunun 21. Maddesinde şu değişiklik yapılmıştır: “(Değişik ikinci fıkra: 19/11/2014-6569/23 md.) Millî Eğitim Bakanlığında istihdam edilmek üzere Millî Eğitim Bakanlığı adına ve hesabına bu Kanun kapsamında yurt dışına gönderilenlerden gönderildikleri ülkede doktora öğrenimlerini tamamladıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere yurda dönenler, Millî Eğitim Uzmanı kadrolarına atanır.”

Bizler yüksek lisans eğitimimizden sonra Bakanlığımızın bize sözlü olarak bildirdiği Milli Eğitim Uzman kadrosuna atanmayı beklerken bu değişiklik sonucunda çeşitli il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde aday memur olarak görevlendirildik ve hala pek çoğumuz bu pozisyonda çalışmaktadır.

09.07.2018 tarih 703 sayılı KHK’nın Ek madde-5 ve Ek madde-6 da belirtildiği üzere; "EK MADDE 5- Türkiye Atom Enerjisi Kurumunda istihdam edilmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu adına ve hesabına 1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışına gönderilenlerden gönderildikleri ülkede yüksek lisans öğrenimlerini tamamladıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere yurda dönenler Atom Enerjisi Uzman Yardımcısı kadrolarınadoktora öğrenimlerini tamamladıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere yurda dönenler ise, Atom Enerjisi Uzmanı kadrolarına atanır.

  EK MADDE 6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında istihdam edilmek üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı adına ve hesabına 1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışına gönderilenlerden gönderildikleri ülkede yüksek lisans öğrenimlerini tamamladıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere yurda dönenler Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcısı kadrolarınadoktora öğrenimlerini tamamladıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere yurda dönenler ise, Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanı kadrolarına atanır.”

  Bu durum göstermektedir ki ilgili KHK’da bahsi geçen diğer Kamu Kurumlarında bizimle aynı süreçten geçmiş ve aynı eğitime sahip bursiyerler Uzman Yardımcısı olarak değerlendirileceklerdir. Bizlerde eğitimimize ve emeklerimize uygun olarak daha iyi hizmet verebileceğimiz aynı kadroya Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde atanma konusunda taleplerimizi sizlere iletmek arzusundayız.

 

 Bilgilerinize saygıyla arz ederiz.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)