adscode
adscode

'2014 Başöğretmenlik Onur Ödülümüz Erdal ATICI’nın'

AES;'2014 Başöğretmenlik Onur Ödülümüz Erdal ATICI’nın'

'2014 Başöğretmenlik Onur Ödülümüz Erdal ATICI’nın'
Sendikalar
Anadolu Eğitim Sendikası’nın kurulduğu yıldan başlayarak gelenekselleştirdiği Başöğretmenlik Onur Ödüllerinin 10. su bu yıl AES Onur Kurulumuzun takdiri ile Eğitimci Yazar Sayın Erdal ATICI’ya sunulacaktır.

Başöğretmen Erdal ATICI Kimdir?

1963’ de Muğla / Ortaca / Mergenli köyünde, bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Ortaca’da bitirdi. Yüksek öğrenimini Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nde tamamladı.

1986’dan başlayarak Ankara /Altındağ Peyamitepe Ortaokulu’nda ve Çankaya 50. Yıl Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 2005 yılından bu yana TBMM’de Milletvekili Danışmanlığı yapan ATICI aynı zamanda Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Erdal ATICI; şiir, deneme ve öykü yazmaya ortaokul yıllarında başladı. İlk şiiri Milliyet Çocuk Dergisi’nde yayımlandı.

Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Eki, Cumhuriyet Gazetesi Tarım Hayvancılık Eki, Hürriyet Ankara Eki, Birgün, Güney Ege, Dalyan Postası, Bodrum Çağdaş, Çankırı Karatekin, Ege, Fethiye Gerçek, Marmaris Gündem, Datça Yarımada, Haber 48 gibi gazetelerde deneme ve yazıları;  

Abece, Ardıçkuşu, Öğretmen Dünyası, Kül öykü, Yeniden İmece, Amik, Lacivert, Aykırı Sanat, Pamukkale Güneşi, Ekin Sanat, Damar, Berfin Bahar, Tan Edebiyat, Yoğunluk, Tay, Şehir, Afrodisias Sanat, Güncel Sanat, Deliler Teknesi, Patika, Kıyı, Türk Dili, Beşparmak, Eleştirel Pedagoji gibi birçok dergi ve internet dergilerinde yazı, deneme ve öyküleri yayımlandı.  

Yayınlanmış yapıtları:

Ortacalı Yıllar  (Anı- öykü, Güldikeni Yayınları, 2004)
Güvercinler  (Öykü, Ürün Yayınları, 2006)
O karlı Kış Gecesi (Öykü, Ürün Yayınları 2008)  
Anadolu’da Aydınlanma Ateşini Yakanlar (Söyleşi, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Yayınları, 2010)  
TBMM Bütçe Görüşmelerinde ve Şura Toplantılarında Köy Enstitüleri (1937 -1954) (Derleme, Mustafa Aydoğan’la birlikte, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Yayınları, 2010)   
Anadolu’da Aydınlanma Ateşini Yakanlar 2 (söyleşi, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Yayınları 2011)
Köy Enstitüleri ve Edebiyat (Yayına hazırladı, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Yayınları, 2011)
Anadolu’da Aydınlanma Ateşini Yakanlar 3 (söyleşi, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Yayınları, 2012)
Evimizin Duvarları (Öykü, Kanguru Yayınları, 2013)

Aldığı Ödüller;

2005 Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması’nda, “Buzlu Gölde Yürümek” adlı öyküsüyle mansiyon ödülü kazandı.
    “Dürbün” adlı öyküsü Abdullah Baştürk İşçi Öyküleri Yarışmasında derece alan öykülerle birlikte 2006 yılında “Timsahın Ağzındaki Usta” adlı kitapta yer aldı.
    2010’da “Yüksel Caddesinin Boyacısı” adlı dosyasıyla Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kültür Sanat Ödülleri Öykü dalında Özendirme Ödülü aldı.

2014 Başöğretmenlik Onur Ödülü Sahibi Eğitimci-yazar Sayın Erdal ATICI, çalışmalarını halen Ankara’da sürdürmekte olup, evlidir ve Ege adında bir erkek evlat sahibidir. Başöğretmenimizin bizi ve geleceğimizi aydınlatmaya devam etmesini dileriz.

Anadolu Eğitim Sendikası Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterliği


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)