adscode
adscode

2015 BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu

​BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri kapsamında, daha iyi bir toplum idealiyle proje üreten 10 genç ödüllendirildi.

2015 BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu
Üniversite
BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri kapsamında, daha iyi bir toplum idealiyle proje üreten 10 genç ödüllendirildi. Bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmanın finalistleri, 12 Kasım Perşembe günü, santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende açıklandı.
 
İçinde bulundukları topluma artı değer katma amacı güden projelerin liderliğini üstlenen gençleri güçlendirmek için oluşturulan BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri, bu yıl altıncı kez dünyayı değiştirmek isteyen genç sosyal girişimcileri bir araya getirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin öncülüğünü üstlendiği, International Youth Foundation (Uluslararası Genlik Vakfı) ve Laureate International Universities (Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı) işbirliğiyle düzenlenen 2015 BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nde en başarılı projeler açıklandı.
 
Toplamda 120 başvuru arasından seçilen 10 genç sosyal girişimci, iki farklı seçici kurulun kararıyla belirlendi. Eleştirel bakış açısını, merakı ve yenilikçiliği benimseyerek topluma fayda sağlayacak çözümlere imza atmayı başaran finalistler, 12 Kasım'da İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen törenle girişimlerini büyütecek ve daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlayacak nakit para ödüllerini aldı.
 
Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Batuhan Aydagül, Kadıköy Kent Konseyi Başkanı Çiğdem Aydın, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Genel Sekreteri Ali Ercan Özgür, Good4Trust Kurucusu Uygar Özesmi, Gençtur Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Denizalp, Mikado Kurucusu Serra Titiz, Gusips.net Yazarı Nurdan Şahin, Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucu Ortağı Suat Özçağdaş, Hayat Sende Gençlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Oskay, Borusan Kurumsal İletişim Müdürü Şule Yücebıyık, Marjinal Porter Novelli Kurucusu Asuman Bayrak, Ekologos Kurucusu Barış Doğru ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart Seçici Kurul’da yer aldı.
 
Törende İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Çağrı Bağcıoğlu, IYF (Uluslararası Genlik Vakfı) Program Koordinatörü Katherine Kinzer ve Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş birer konuşma yaptılar.
 
BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri
BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesinin başlıca hedefi, yaşadıkları topluma değer katabilen genç sosyal girişimcileri bularak onlara destek olmak. Aynı zamanda verilen ödüllerle sosyal girişimciler ağı oluşturmak ve gençlerin her yıl daha da büyüyen bu ağ aracılığıyla bilgi ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşmasını sağlamak.
 
BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri kapsamında her yıl seçilen 10 genç sosyal girişimci, liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentor desteği alıyor, özenle hazırlanmış eğitim programlarına katılıyor ve eğitim sürecinin sonunda bir ödül töreni ile onurlandırılıyor. Genç Sosyal Girişimci Ödülleri ile finalistlerin her birine, projelerini geliştirebilmeleri için nakit para ödülü de veriliyor.
 
Ödül alan projeler ve genç sosyal girişimciler
Bu yıl olumlu bir değişim getirmek adına özgün fikirlerini projelendirerek topluma katkı sağlamaya başlamış, sürdürülebilir bir iş modeli üreterek toplumsal düzeyde fark yaratmayı başarmış genç sosyal girişimciler şöyle:
 
Ahmet Kurnaz, 22 yaşında, Proje Panosu
Caner Pınarbaşı, 28 yaşında, bi’deneyim
Emrah Kurum 26 yaşında, Çevreci Etkinlikler
Hasibe Akın, 27 yaşında, Kentte Permakültür
Kenan Kahya, 24 yaşında, Yasemin-Yırca
Mesut Keskin, 22 yaşında, E-Bursum
Mübeccel Ekerbiçer, 22 yaşında, Monage
Müslüm Emir Akgün, 29 yaşında, Gaymag
Özge Özmen, 24 yaşında, Sosyal Atölye
Şebnem Yaraç, 26 yaşında, Misafirpetver
 
“Türkiye’nin genç kahramanları”nı ortaya çıkarmayı amaçlayan, kişisel, vizyonel, politik, işbirliğine yönelik, organizasyonel ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirebilme fırsatını gençlere sunan program hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için www.bilgiggo.org adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)