adscode
adscode

2016 ÖSYS milli sporcu yerleştirme işlemi için başvurular başladı

Spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvurular başladı.

2016 ÖSYS milli sporcu yerleştirme işlemi için başvurular başladı
Eğitim
2016-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunun 10.4 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvurular 19- 25 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacak. Tercih işlemi, 25 Ağustos 2016  tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Tercih süresi uzatılmayacak.

Başvuruları ÖSYM tarafından kabul edilen adaylar tercihlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklar. Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamalarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecek. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecekler Engelli Adaylar, Tabloda yer alan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programlarını  tercih edemeyecekler. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecekler.

Tercih bildirimini tamamlayan adayların “Tercih Bildirim İşlemi Başarıyla Tamamlandı.” uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan Tercih Listesinin bir dökümünü alarak saklamaları gerekmektedir.
 

 2016-ÖSYS Spor Dallarında Üstün Başarılı Olan Adaylar İçin Yükseköğretim Programları Kontenjan ve Koşulları

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)