adscode
adscode

2017 Adalet Bakanlığı sınavları başvuruları sona eriyor!

Adalet Bakanlığı’nın gerçekleştireceği sınav için 6 Nisan tarihinde başlayan başvurular bugün sona erecek.

2017 Adalet Bakanlığı sınavları başvuruları sona eriyor!
Sınavlar
Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan, 2017 Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı yazılı sınavı ile 2017 Adli Yargı ve Savcı Adaylığı yazılı sınavları 3 Haziran’da yapılacak. Hem Adli Yargı -Avukatlık sınavına hem de Adli Yargı sınavına girecek olan aday için sınav saat 10.00’da başlayacak. Sadece Adli Yargı-Avukatlık sınavına girecek olan adayların ise sınavı saat 11.00’da başlayacak. Sınavlarda, ÖSYM tarafından uygulamaya geçirilen 15 dakika kuralı uygulanacak. Sınavın başlayacağı saatten 15 dakika önce sınav giriş yerlerine giriş için izin verilmeyecek. Bu yüzden de adayların sınav yerlerine en az 1 saat önce giderek, orada hazır olarak beklemeleri gerekmektedir. 

Sınav İçin Nasıl Başvuru Yapılır?
 
Başvurular için bugün son gün. Başvuru işlemleri başvuru merkezleri aracılığı ile ya da internet üzerinden bireysel olarak da yapılabiliyor.. Aday işlemleri sisteminde eğitim bilgilerinde değişiklik yapılacak olanlar ile son 50 ay içinde başvuru merkezi tarafından fotoğrafı çekilmemiş olanlar, başvuru merkezleri ile başvurularını yapmak zorundadırlar. Bireysel olarak internet üzerinden başvuru yapacak olan adaylar ise T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. Sınav için başvuru işlemi bugün saat 23.59’da sona erecek. Başvuru merkezleri ile yapılacak olan başvurularda adayların 5 TL hizmet ücreti ödemesi gerekmektedir. 
 
Sınav Ücreti Ne Kadar?
 
Adaylar sınav için başvuru yaptıktan sonra sınav ücretlerini yatırarak, başvurularını tamamlamış olurlar. Sınav ücretini ödememiş olan adayların başvuru işlemi de iptal edilecek. Sınav ücretleri ÖSYM’nin kartlı ödeme sistemi üzerinden yatırılacak. Sınav ücreti olarak 1 sınava katılacak olan adaylardan 165 TL, 2 sınava da katılacak olan adaylardan da 245 TL alınacak. 
 
Sınavda Hangi Konulardan Soru Çıkar?
 
Sınavda Genel Yetenek ve Genel Kültür testiyle Ortak Alan Bilgisi testi, tüm adaylar tarafından cevaplandırılmak zorundadır. Testte sorulacak olan soru sayısı 65 olup, sınav için adaylara 80 dakika süre verilecek. Adli Yargı-Avukat testi ile Adli Yargı testlerinde de 35’er soru sorulacak. Bu testler için de adaylara cevaplama süresi olarak 50’şer dakika verilecek. 
 
Genel Yetenek-Genel Kültür testi; Matematik, Türkçe, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Atatürk İlke ve İnkilap Tarihi, Türk Kültür ve Medeniyetleri konularından oluşmaktadır. Her bir konu için 6’şar tane soru sorulacak. 
 
Ortak Alan Bilgisi testi; İdari Yargılama Usulü, Medeni Hukuk, İdare Hukuku, Anayasa Hukuku ve Hukuk Yargılama konularından oluşmaktadır. Konuların her bir tanesinden 7’şer tane soru sorulacak. 
 
Adli Yargı- Avukatlık testi; Ticaret Hukuku, Ceza Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Borçlar Hukuku ve Ceza Yargılama Hukuku konularından oluşmaktadır. Konular için yedişer soru sorulacak.

Adli Yargı testi; Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, İcra ve İflas Hukuku ile Ceza Yargılama Usulü konularından oluşmakta olup yedişer soru sorulacak. 
 
Birden fazla testin gerçekleştirileceği sınav salonlarında sınav kitapçıkları dağıtılırken ve toplanırken ara verilmeyecek. Sınav evraklarının dağıtım ve toplanma aşamalarında adaylar sınav salonlarına giremeyecek ya da sınav salonlarından çıkış yapamayacak. Bu işlemler yapılırken çıkış nedeni her ne olursa olsun, sınav salonundan çıkan adaylar tekrar sınav salonlarına alınmayacak. 

Sınavların değerlendirme aşamasında da her sınav kendi içerisinde bir değerlendirmeye alınacak olup değerlendirme işleminde adayların sadece doğru cevapları dikkate alınacak. Sorulara verilen yanlış cevaplar değerlendirmeye tabi tutulmayacak. 
 
Sınavın puanlaması yapılırken de Genel Yetenek ve Genel Kültür testi 20 puan üzerinden değerlendirilecek. Alan Bilgisi testi de 80 puan üzerinden değerlendirilmeye alınacak.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)