adscode
adscode

2020 İOKBS bursluluk parası ne zaman ödenecek?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen bursluluk sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından burslar ne zaman yatacak sorusuna yanıt aranıyor.

2020 İOKBS bursluluk parası ne zaman ödenecek?
Burslar
Güncelleme : 29-Sep-20 10:28

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı 9, 10 ve 11. Sınıfların hak kazandığı burslar lise eğitiminin sonuna kadar geri ödemesiz alınabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödendiği biliniyor...

Öğrenci bursları, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

2020 İOKBS burs ücreti henüz açıklanmadı. Konu ile ilgili güncel açıklama gelince haberimizdeki yerini alacaktır.

Bursluluğu hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e - Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir. Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği'nin 18. Maddesine göre yapılacaktır.

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlara ilişkin iş ve işlemler Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği'nin 18'inci maddesine göre yapılacaktır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)