adscode
adscode

2025'te 8 milyon öğrenci yurtdışında eğitim alacak

Kariyerde fark yaratmanın yolu yurtdışında eğitim almaktan geçiyor. 1990'lı yıllarda 1.3 milyon öğrenci yurtdışında eğitim alırken, 2025'te bu rakamın 8 milyona ulaşması bekleniyor.

2025'te 8 milyon öğrenci yurtdışında eğitim alacak
Eğitim
YAŞAR ÖZAY/SABAH

Türkiye'den her yıl 10 bine yakın öğrenci yurtdışında eğitim almaya gidiyor. 2013 OECD verilerine göre dünya genelinde yaklaşık 4.3 milyon öğrenci kendi ülkesi dışında bir ülkede eğitim alıyor. 1990'lı yıllarda 1.3 milyon olan bu sayının, 2025'te 8 milyona ulaşması bekleniyor. IEFT Fuarları (International Education Fairs of Turkey) Genel Müdürü Deniz Akar, yurtdışında eğitim yapmış olmanın, işe alım süreçlerinde giderek daha fazla dikkate alınmaya başlandığını söyledi. Yurt dışında eğitim alma arayışlarının her yıl arttığını belirten Akar, "Ülkesi dışında eğitim gören yaklaşık 4.3 milyon öğrenci yılda 600 milyar dolarlık bir harcama gerçekleştiriyor" diye konuştu. 

'ARAŞTIRMA YAPIN' 
Eskiden yurtdışında eğitim imkânının az sayıda ülkeyle sınırlı olduğunun altını çizen Akar, "Artık durum değişti. Sayısız alternatif var. Burada iş bulma kaygısı taşıyan gençlere tavsiyemiz, yurtdışı eğitim imkânlarını iyi araştırmalarıdır" dedi. 

FUAR 25'İNCİ KEZ KAPILARINI AÇIYOR
2002'den bu yana hızla gelişerek Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük yurtdışı eğitim organizasyonu olan IEFT Fuarları bu yıl 25'inci kez kapılarını açıyor. Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurtdışındaki eğitim kurumlarıyla buluşturan ve bu kurumların sunduğu burs ve benzeri imkânları ziyaretçilere tanıtan IEFT Fuarları, başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerde düzenleniyor. 

TAM BURS İMKâNI SAĞLANIYOR
IEFT Fuarları'na katılan başta ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Avrupa üniversiteleri olmak üzere pek çok eğitim kurumu kısmi veya tam eğitim bursu sağlıyor. Üniversitelerin burs kriterleri kurumdan kuruma farklılık gösteriyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)