adscode
adscode

21 bin Suriyeli çocuk 'uyum' eğitimi aldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde, kamplar dışında yaşayan 21 bin 700 Suriyeli çocuğa, topluma ve yeni hayatlarına yönelik yaşadıkları uyum problemlerinin en aza indirilmesini sağlamak…

21 bin Suriyeli çocuk 'uyum' eğitimi aldı
Eğitim
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde, kamplar dışında yaşayan 21 bin 700 Suriyeli çocuğa, topluma ve yeni hayatlarına yönelik yaşadıkları uyum problemlerinin en aza indirilmesini sağlamak amacıyla "sosyal uyum" eğitimi verildi.

Bakanlık ile UNICEF işbirliğinde hayata geçirilen "Sosyal Uyum Programı" ile Türkiye'de kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların topluma uyumlarının sağlanması ve Türk çocuklar ile Suriyeli çocuklar arasında karşılıklı diyaloğa ve bilgi alışverişine olanak sağlayacak bir platformun oluşturulması amaçlanıyor.

İllerde, Çocuk Hakları İl Çocuk Komiteleri aracılığıyla ve "akran eğitimi" tekniğiyle verilen eğitimlerde, Suriyeli çocukların uyum problemlerinin en aza indirilmesine, birlikte yaşama kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Eğitimlerin temel hedefini, Suriyeli çocukların sosyal uyum problemlerini en aza indirmek, toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalıkları arttırmak, çocukların haklarına uygun bir yaşam sürmelerini sağlamak ve aynı zamanda kültürler arasında karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü geliştirmek oluşturuyor.

Suriyeli ailelerin yoğun bulunduğu illerde uygulanıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen "Sosyal Uyum Programı"nda, özellikle kamp dışında yaşayan Suriyeli ailelerin yoğun olarak bulunduğu illere odaklanılıyor.

Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa'nın arasında bulunduğu 10 ile bu yılın eğitim programı kapsamında Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kocaeli, Malatya, Edirne ve Muğla da dahil edildi. Bu kapsamda şu ana kadar kamp dışında yaşayan 21 bin 700 Suriyeli çocuğa "sosyal uyum" eğitimi verildi.

Kamplarda yaşayan 450 çocuğa "oyun" ile destek sağlandı

Öte yandan, Bakanlığın Suriyeli çocuklar için yürüttüğü çalışmalara "Oynaya Oynaya Gülün Çocuklar" projesi ile bir yenisi eklendi.

Çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonunun işbirliğinde gerçekleştirilen ve geçtiğimiz günlerde ilk olarak Gaziantep'te bulunan İslahiye Geçici Barınma Merkezi'nde uygulamaya konulan bu proje ile de savaştan kaçan çocukların, yaşadıkları travmayı atlatmaları için oyun ile desteklenmeleri amaçlanıyor.

İslahiye Geçici Barınma Merkezi'nde proje kapsamında "mendil kapmaca", "seksek" gibi geleneksel oyunlar için kalıcı alanlar yapıldı ve bu çalışmalar ile 450 Suriyeli çocuğa ulaşıldı.

Bakanlık, projeyi ilerleyen zamanda diğer kamplarda da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)