adscode
adscode

21. YÜZYILIN ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ...

Bahçeşehir Koleji; çok yönlü düşünme, farklı becerileri kazanma ve dil edinme odaklı eğitim modelleriyle tasarlanan erken çocukluk eğitimiyle fark yaratıyor.

21. YÜZYILIN ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ...
Okullardan Haberler
Güncelleme : 22-Aug-19 14:33

 

 

Bahçeşehir Koleji; çok yönlü düşünme, farklı becerileri kazanma ve dil edinme odaklı eğitim modelleriyle tasarlanan erken çocukluk eğitimiyle fark yaratıyor. 21. Yüzyıl becerileri odaklı erken çocukluk eğitimiyle öğrencilere, eğitim ve iş hayatında gerekli kazanımlar için altyapı sağlanıyor.

 

 

0-6 yaş dönemi, çocukların öğrenmelerinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklar kazandıkları ve zihinsel yeteneklerinin hızla gelişip biçimlendiği bir dönem… Bu nedenle eğitim kurumlarının, zihinsel gelişimlerini en verimli şekilde yönlendirmeleri ve doğru şekilde kullanmalarında onlara rehberlik etmeleri çocuklar ve ebeveynler için önem taşıyor.

 

Fark yaratan eğitim modelleriyle öğrencilere 21. yüzyıl becerileri kazandıran Bahçeşehir Koleji, temel alışkanlıkların kazanıldığı ve zihinsel yeteneklerin hızlı bir biçimde gelişip biçimlendiği bir okul öncesi eğitim sunuyor.

 

Bahçeşehir Koleji Erken Çocukluk Eğitimi, çocukların bu önemli dönemdeki sosyal-duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimlerini destekleyen kapsamlı bir program içeriyor. Bahçeşehir Koleji Erken Çocukluk Eğitiminin Dinamikleri arasında; Beyin Temelli Öğrenme Modeli, Reggio Emilia ile Hayal Fabrikaları, High Scope ile çocukların karar alma ve seçim yapma mekanizmalarının gelişimi,Erken Çocuklukta STEM eğitimi (STEM Junior) ile projeler geliştirme ve deneyler yapma, Yabancı dil edinme, Okuma Yazmaya Hazırlık, Kodlama ve Robotik, Mathazone ile Analitik ve Kritik Düşünme, Finans Okuryazarlığı Eğitimi, Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM) gibi ilerieğitim modelleri yer alıyor.

 

Bahçeşehir Koleji erken çocukluk eğitimiyle; hayal gücünü güçlendirmeye, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeye, çevreye duyarlı olmaya ve sorgulama becerilerini artırmaya yönelik bir eğitim programı sunuyor. Kayıt öncesinde psikolojik danışmanlar eşliğinde zihinsel, sosyal, bedensel ve fiziksel gelişimi değelendirilen çocuklar, yaş grubuna uygun olan sınıfa yerleştiriliyor.

 

Bahçeşehir Koleji Yeni Bir Dil Edindiriyor

Bahçeşehir Koleji Anaokulları, 4 ve 5 yaş grupları için “Çift Dilli Eğitim” ya da “Half Day English / Yarım Gün Türkçe-Yarım Gün İngilizce” programı ile yabancı dili edindirmeyi amaçlıyor. 4 yaştan itibaren uygulanan Bahçeşehir Koleji yabancı dil eğitimi ile öğrencilerin yaratıcı ve interaktif öğrenme ortamlarında İngilizce dil becerilerinin geliştirilmesi, kavramları hem anadillerinde hem de İngilizce dilinde irdeleyerek, bütünsel olarak kavramaları sağlanıyor.

Bahçeşehir Koleji Çift Dilli Eğitim modelinde, sınıflarda bir Türk anaokulu öğretmeni ve anadili İngilizce olan (native speaker) bir anaokulu öğretmeni ve iki sınıfın ortak bir asistan öğretmeni bulunuyor. Çift Dilli Eğitim programının yüzde 70’i İngilizce, yüzde 30’u Türkçe olarak yürütülüyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)