adscode
adscode

21. YÜZYILIN İŞ DÜNYASI NASIL MEZUNLAR İSTİYOR?

Her çocuk farklıdır ve başarılı olamayacak çocuk yoktur. Yeter ki doğru bir yönlendirmeyle potansiyelleri ortaya çıkarılsın.

  21. YÜZYILIN İŞ DÜNYASI NASIL MEZUNLAR İSTİYOR?
Eğitim
Her çocuk farklıdır ve başarılı olamayacak çocuk yoktur. Yeter ki doğru bir yönlendirmeyle potansiyelleri ortaya çıkarılsın. Yeter ki öğrenme isteği aşılansın. Bu nedenle, Doğa Okulları’nın eğitim sistemi diğerlerinden farklı. Doğa Okulları, anaokulundan itibaren çocukların kendilerini tanıyacakları, ilerleyen yıllarda onları başarıya götürecek yeteneği keşfetmelerini sağlayan çok yönlü bir eğitim veriyor. Deneyerek öğrenme modeli, çocukların teorik bilgileri somutlaştırmalarına ve özümsemelerine olanak veriyor. Farklı bakış açıları ve analiz yeteneği kazandırıyor. 

 
Doğa Okulları’nda çocuklar, “sıkıcı” olmayan, “sıkı” bir akademik eğitimle başarıya ulaştıklarını gördükçe özgüven kazanıyor ve daha fazlasına ulaşabileceklerine inanıyorlar. Disiplinin “baskı” olmadığını gören çocuklar, stres altında olmadan sınavlara hazırlandıklarından başarıya daha çabuk ulaşıyor. 
Bunun için, 
 
Doğa Okulları’nın eğitim sistemiyle potansiyellerini gerçekleştirebilsin diye gelin siz de 
ÇOCUĞUNUZU DOĞASINA BIRAKIN. 
 
ÇOCUĞUNUZU DOĞASINA BIRAKIN BİLİMİ DENEYLERLE KEŞFETSİN 
 
Çoğunuzun gelecekte başarıyı yakalaması için anaokulundan itibaren düşünen, sorgulayan bireyler olarak yetişmesi gerekiyor. Yeni Nesil Eğitimin bir parçası olan “deneyerek öğrenme modeliyle çocukların teorik bilgileri somutlaştırmalarına ve özümsemelerine olanak veren eğitim kurumlar başarılı mezunlar veriyor. 
 

 
Bilim ile iç içe eğitim  
Başarılı bir eğitim için; çocukların sadece eğitimleri süresince değil, yaşamları boyunca sorularına cevap arayan bireyleolmalarının sağlanması güçlü bir akademik eğitimin yanında 21. yy eğitim anlayışı ile sürekli yenilenen bilimsel içerikleri çocuklara sunularak ve deneyimleyerek öğrenecekleri ortamlar yaratılması gerekiyor. Çocuklar deneylerle, farklı ve ilgi çekici düşünme biçimleriyle hem bilim dünyasını hem içindeki potansiyeli keşfediyor. Hem kendilerine hem dünyaya yararlı bireyler haline geliyor.  
 
Çocuklarınız küçük yaşta deneyle tanışsın  
Yeni Nesil Eğitim felsefiyle eğitilen öğrenciler anaokulunda 3 boyutlu uzayda materyalleri organize etme becerisini, el becerilerini ve koordinasyonlarını geliştiriyor, en önemlisi küçük yaşlarda deneyimleyerek ve eğlenerek öğrendiklerini yaşamları boyunca unutmuyorlar. Bilim uygulamalarıyla daha küçük yaşlarda geometri, fizik ve teknolojiyi temel şekilde anlamaya başlıyorlar 
 
Ezbere Değil deneyimleyerek öğrensin 
 
Hiçbir öğrenci ezberlemeyi sevmez. Bu yüzden öğrencilerin deneyimleyerek öğrenecekleri bir ilkokul eğitimi alması gerekiyor. Böylece, kendi yaş seviyelerine uygun bilim ve uygulama alanlarında deney, inceleme ve gözlem yeteneklerini geliştirmesi,  her hafta yapılan çalışmalar ile fen ve doğa bilimlerini deneyimleyerek öğrenmesi, bu disiplinlere olan ilgileri ve merakları uygulamalar ile daha da arttırılmış oluyor.  
 
Teknolojiye hakim olmalı  
Temelde alınan bu eğitimin ortaokul sıralarına gelince devam etmesi çok önemli. Bilim ile iç içe eğitim alan öğrencilerin algoritma yapma becerileri artar, gerçek problemler karşısında teknolojiyi kullanarak yaratıcı çözümler ortaya koyabilirler.  
 
Üniversite hayatın bir adım önde başlasın  
Fen Bilimleri değil Sosyal Bilimler derslerini de uygulamalı olarak öğrenen çocuklar  
akademik olarak yeterli bireyler olma fırsatını yakalar. Öğrenim hayatı boyunca aldıkları 
yabancı dil eğitimi, laboratuvar ve kulüp çalışmaları ile üniversite hayatına da bilimsel bir 
donanımla hazırlanan öğrenciler, kariyer hayatının önemli bir basamağı olan üniversiteye bir adım önde başlarlar.  
 
ÇOCUĞUNUZU DOĞASINA BIRAKIN EN AZ İKİ YABANCI DİL ÖĞRENSİN  
Çok yönlü eğitiminin bir parçası olarak yoğunlaştırılmış dil eğitimi alan çocuklar daha anaokulundan itibaren yabancı dil konuşma yetisi kazanır. Yabancı dil eğitiminde, öğrenme süreci sıkıcı ve ezberci bir süreç olmaktan çıkarılarak interaktif, teknolojik ve tüm duyuları uyaran bir sistem üzerine kurgulanması öğrencilerin ilgisini arttırır.  
 
Uluslararası standartlarda eğitim önemli  
Uluslararası standartlardaki sertifikalı yabancı dil eğitim sistemiyle öğrenim gören öğrenciler, sadece iletişim kurmayı bilen değil, edindiği vizyonla dünya vatandaşı olma özelliklerine sahip bireyler olarak yetişir 
 
Çocuğunuz yabancı dili 3 yaşında keşfetsin  
Çocuklarda erken yaşlarda başlayan dil eğitimi, öğrenmeyi de büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Bu nedenle anaokullarında İngilizce ile tanışan çocuklar yabancı dili günlük hayatta kullanma becerisi kazanır. Aktif Dil Yeterliliği Yönetimi ile dil eğitimini okul sıralarıyla sınırlamayan eğitim felsefesi; çocukların İngilizceyi hayatın her alanında deneyimlemelerini, eğlenirken öğrenmelerini sağlar. 
 
En az dil konuşabilmeli  
Öğretim programlarının temelini CEFR (Avrupa Dil Çerçevesi) kriterlerinin yer alması öğrencilerin iyi bir yabancı dil eğitimi almalarını sağlıyor. Eğitim kurumunda İngilizce ve Almancanın yanı sıra İspanyolca, Çince ve Fransızca eğitim alma fırsatı yakalayan çocuklar en az iki dil ile mezun olmayı başarıyor.  
 
5 dil yetisi ile öğrenme metodu  
Anaokulunda alınan eğitim sonrası öğrencilerin yabancı dil eğitimini ilkokul 1. sınıftan itibaren aynı kalitede devam ettirmesi büyük önem taşır.  İlkokul 1. sınıftan itibaren iletişim odaklı deneyimlerle eğitim gören öğrenciler, yabancı dilde kendilerini ifade etmeyi öğrenir. Yabancı dil eğitim sistemi çerçevesinde, öğrenciler kendisini hem yazılı hem de sözel olarak doğru ve akıcı ifade etmesi için ihtiyaç duyduğu 5 dil yetisi (okuduğunu anlama, yazma, duyduğunu anlama, sözlü anlatım, karşılıklı konuşma) eşzamanlı olarak geliştirir. Bu şekilde eğitim alan bir öğrenci 2. sınıftan itibaren, uluslararası geçerliliği olan Cambridge English sınavına katılarak, sertifika kazanma hakkına sahip olabilir.  
 
Bireysel ihtiyaca göre ortaokul eğitimi 
Ortaokul öğrencilerine; eğitim yılı süresince dil gelişimlerini objektif olarak değerlendirmek ve dil seviyelerinin eğitim yılı sonunda uluslararası standartlarda geçerliliğini tespit etmek amacıyla, kur bazlı İngilizce eğitim sisteminin en önemli ölçme-değerlendirme araçlarından biri olan Online Seviye Belirleme Testi (Doğa Placement Test) uygulanmasıyla yabancı dilde başarı kazandırılır.    
 
Pearson Assured Onaylı d’MUN Sertifikası 
Dünyada sadece lise ve üniversite düzeyinde yapılan MUN’u ortaokul seviyesine uygun hale getirilmiş bir sistemle eğitim gören öğrenciler erken yaşlarda bu kapsamlı organizasyonlara katılarak evrensel konularda fikir sahibi olur, konferans sonunda Pearson Assured onaylı d’MUN katılım sertifikalarını alır, yabancı dile hâkim olarak lise hayatına geçer.  
 
Uluslararası arenada yabancı dil konuşmalı   
Öğrencilerin aldıkları yabancı dili okul dışında da etkin kullanılması için farklı aktivitelerde yer alması yabancı dile hâkim olmanın en önemli kurallarından biri. Örneğin;  bir öğrencinin d’Teens Talk projesi kapsamında seçtikleri bir konu üzerinde araştırma yapması, fikirlerini paylaşıp, savunuyor olması, kendisini gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştırıyor. 
 
ÇOCUĞUNUZU DOĞASINA BIRAKIN SANATI YAŞAYARAK KEŞFETSİN  
Başarılı bir kariyer hayatına sahip olmak için çocukların sanatı tanışım, tüketen değil üreten bir birey olarak dünya insanı olarak yetişmesi de en akademik başarı kadar önem taşıyor. 21. Yüzyılın beklediği mezun olmak için çocuğunuzun bu vizyona sahip bir eğitim hayatını yaşamış olması şart.  
 
Sanatı doya doya yaşayarak öğrensin   
Algılama, düşünme, görsel, işitsel ve dokunsal eylemlerinin de katıldığı keyifli bir süreç içinde eğitim alan öğrenciler bir kültür birikimi içerisinde evrensel bir sanat görüşüne sahip oluyorlar.  Bunu sağlamak için çocukların ezbere dayalı sanat eğitimi yerine, sanat eseri veya sanatçı ile ilgili gözlemlerini, izlenimlerini, duygularını, düşüncelerini dile getirmesine imkân veren eğitim metotlarıyla yetişmesi gerekiyor. Klasik resim dersinin yanı sıra endüstriyel tasarım, fotoğraf, karikatür, çini, ebru çalışmaları, teknolojik imkânlar kullanılarak yapılan dijital sanat çalışmalarla eğitim alan öğrenciler sanat ve sanatı oluşturan tüm yapıtaşları yaşayarak ve hissederek öğreniyor. 
 
Müfredata ek dersler  
Bir öğrencinin okulda aldığı eğitim sayesinde Dali’nin çizgilerini ya da Mozart’ın kemanını çok kolay ayırt edebilmesi onun global dünyada kabul görmesini sağlar. Her ayı farklı bir sanat dalında ve farklı bir sanatçıyla ilgili dersler alan öğrenciler sanatın olmazsa olmaz sekiz farklı uygulama alanını her ayın sanatçısı ile birlikte keşfeder, keşfettiklerini duyarak, görerek veya yeniden yorumlayarak kalıcı hale getirebilir. Bir çocuğun anaokulundan itibaren standart sanat anlayışı dışında, dopdolu derslerle sanat eğitimi alması onu ileride dünya insanı vizyonuna sahip birey yapar.  
 
Yarışmalara katılsın, ülkeleri gezsin, sanatı yerinde keşfetsin  
Öğrencilerin sanat dersleriyle el becerilerini geliştirmesi, eserleriyle yarışmalarda yer alması, sanatın kalbinin attığı ülkeleri gezerek yerinde eğitim anlayışıyla yetişmesi 21. Yüzyılın en önemli eğitim anlayışı olarak önem taşıyor.  
 
ÇOCUĞUNUZU DOĞASINA BIRAKIN TEKNOLOJİYLE BİRLİKTE İLERLESİN  
Gelecekte başarı için günümüzde öğrencilerin teknolojinin ve dijital dünyanın tüm imkânlarından faydalanarak eğitim almaları gerekiyor. Neden çocuklar Microsoft tarafından Showcase Okulu seçilerek, dünyanın en iyileri arasına girmeye hak kazanan bir kampüste eğitim almasın.  Akademik eğitim ve branş derslerinin akıllı-dijital sınıflarda yapılarak bilgiyi teknolojiyle birleştirerek öğrencilere sunulması onları geleceğe en iyi şeklide hazırlanması için fayda sağlıyor. Öğrencilerin okulunda evrenin oluşumundan hücrenin yapısına kadar birbirinden ilginç konuları 3 boyutlu inceleme fırsatı bularak eğitim alması onlara dijital yeterlilik kazanımı sunar.  


 
Teknoloji Destekli Eğitim Alsın 
Başarı için dünyanın önde gelen teknoloji ve bilişim markaları Apple, Microsoft, Intel, Promethean, Turkcell ve Vestel ile ortak projeler yürüterek, sanal Öğretmen, Akıllı Okul, Intel Kampüs, Uzaktan Eğitim, Dijital Kütüphane, Tabletli Eğitim imkânlarıyla eğitim sunan kurum çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlar.  
 
"Dijital Asistanı" Çocuğunuzun En Büyük Yardımcısı Olsun 
21. yüzyılın eğitim anlayışlarından birisi de ‘Asistanım’ uygulaması, eğitim hayatı boyunca öğrencilerin hem en iyi arkadaşı, hem de rehberi oluyor. "Asistanım", her öğrencilerin derslerden bireysel kazanım eksiklerini belirleyerek, her öğrenciye kendi bilgi eksiklerine uygun bir çalışma programı hazırlıyor. Buna uygun çalışma kâğıdı, performans uygulaması, çözümlü örnek sorular ve ders anlatımlarından oluşan pekiştirme materyalleri sunuyor. Eksiklerini bilen ve bunun için gerekli materyali alan öğrenciler, daha az zaman harcayarak başarıya daha çabuk ulaşıyor. Bu şekilde eğitim alan öğrenciler dünya standartlarında öğrenim görmüş oluyor.  
 
Gelecekteki İş Hayatına Kâğıt CV ile Değil Dijital Ayak İzini Oluşturarak Hazırlansın 
21. Yüzyılın iş dünyası hayatın her alanında teknolojiye hâkim, özgüveni yüksek, içerik üreten gençlerle çalışmak istiyor. Lise yıllarında içerik üretimi ile tanışan bunun için çalışmalara imza atan öğrenciler mezun olduklarında kâğıt CV’ler ile değil, kendi "Dijital Ayak İzi" ile iş dünyasına merhaba demiş oluyorlar. 
 
ÇOCUĞUNUZU DOĞASINA BIRAKIN BAŞARIYI YAKALASIN  
Yeni Nesil Eğitim anlayışıyla henüz anaokulundayken bilimsel düşüncenin temelini oluşturan analoji yeteneği kazanan, analiz ve sentez yapabilen, kendilerini ve dünyayı değiştirme eylemliliğini taşıyan bireyler yetişiyor. Böylece problemlere hızlı ve etkili çözümler bulmayı, olaylara eleştirel gözle bakarak kendinin farkında olmayı sağlıyor. Düşünme Becerileri & Yaratıcı Düşünme Dersleri ile çocuklar 4 yasından itibaren hayata karsı farklı bir bakış açısı kazanıyor. 
 
Anaokulundan Ortaokula Süre Gelen Başarılar 
Nitelikli bir eğitim alan düşünme biçimlerini ve analiz yeteneğini geliştiren öğrenci değişen sınav sisteminde başarının anahtarı her zaman elinde tutar. Eğitimini, online etütler ve dersler, dijital asistan, kazanım eksikliğini gideren öğrenciye özel pekiştirme çalışmalarla sistematik şekilde tamamlayan öğrenciler hayatlarında bir çok kazanım elde eder.  
 
Kariyer Hayatına Önde Başlangıç 
Üniversite ve gelecek için önemli bir nokta olan lise eğitiminde öğrencilerin asıl başarısı kendilerini gerçekleştirebilmiş olmalarında yatıyor. Kendi değerini keşfeden, ifade edebilen bireyler olarak lise öğrenciler başarılarının yansımasını gelecekte fazlasıyla görüyor. İstediklerini ve kendilerini gerçekleştirmeleri için öğrencilere her zaman destek olup en doğru yola yönlendiren eğitim anlayışı kariyer hayatlarına önde başlamaları için fırsat veriyor. 


 
ÇOCUĞUNUZU DOĞASINA BIRAKIN DÜNYAYI ÖZGÜRCE KEŞFETSİN  
 
Başarılı bir kariyer hayatı için özgüvenini kazanmış, kendi başına seyahat eden, gittiği yerlerde bir kâşif gibi davranan, ufkunu açan, eğlenmekten çok daha fazlasını deneyimleyen mezunlar olmak şart. Yeni Nesil Eğitim anlayışıyla eğitim gören öğrenciler bir okul gezisinin çok daha ötesinde “yerinde eğitim” modeliyle dünyayı geziyor, Koala’yı kitaptan değil bizzat yaşadığı doğasında keşfediyor, Hindistan/Nepal’de belgesel çekiyor, Amazonlarda yerel halkın yaşamını öğreniyor, NASA’yı ziyaret ederek bilim kalbinin attığı, dünyanın merkez üssünü gezmeye gidiyor. Her bir gezinin bir eğitim misyonuyla hazırlanması öğrencilerin eğitim hayatındaki en büyük kazanımı olabiliyor.  
 
 ÇOCUĞUNUZU DOĞASINA BIRAKIN SPORLA BİRLİKTE BÜYÜSÜN  
 
Sporla Birlikte Büyüsün 
Başarılı bir kariyer hayatına, küçük yaşta kazanılan sağlıklı beslenme ve spor alışkanlığının etkisi büyük oluyor. Çocukların sağlıklı beslenme ve spor alışkanlıkları edinen,  obeziteyle savaşan, spor ve egzersizi günlük hayatın rutini olarak algılayan eğitim anlayışıyla öğrenim alması gelecekte başarıyı onlara kazandırır. Çünkü spor eğitimi sadece fiziksel değil,  zihinsel ve duygusal gelişiminde en büyük destekçisi olarak kabul edilir.  
 
Kariyer hayatında sağlam profil  
Her yaştan öğrencinin hareket kapasitesinin en üst düzeye ulaşmasını hedefleyen ve anaokulunda başlayan spor ve beden eğitiminin, ilköğretim 3. sınıftan itibaren branşlaşmaya yönelmesi gerekiyor. Kürekten snowboarda, badmintondan biniciliğe kadar her spor dalında aktif olarak yer alan öğrenciler hem Türkiye ve dünya çapında pek çok başarı elde etme şansı yakalar, özgüvenini kazanır, bu sayede kariyer hayatında da sağlam bir profil çizer.  
 
Dünya Şampiyonluklarıyla Tanışsın  
Bir okulun Fransa’da düzenlenen 2015 Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası’nda dünya birincisi çıkartan bir takıma sahip olması, 5. Dünya birinciliği kupasını kaldırmış, sayısız Türkiye ve il birincilikleri elde eden bir eğitim kurumu hayal olmamalıdır. Akademik başarıda olduğu kadar spor alanında da hayalleri zorlayacak geleneksel başarıları ortaya koyan bir kurumun öğrencisi olmak, iş hayatında artılar kazandıracağı gibi başlı başına bir kariyer hayatına da kazandırabilir.  

Detaylı bilgi için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)