adscode
adscode

23 Nisan'da 81 ilde "Çevre ve Çocuk Şenliği" düzenlenecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 81 ilde "Çevre ve Çocuk Şenliği" düzenleyeceklerini duyurdu.

23 Nisan'da 81 ilde "Çevre ve Çocuk Şenliği" düzenlenecek
Eğitim
Güncelleme : 21-Apr-22 16:09

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Çocuk Şenliği'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Şenliğe katılacak yüz binlerce yavrumuza sıfır atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, doğa ve çevre bilinci kazandırmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Bakanlık olarak her fırsatta ve platformda gençlere, çocuklara doğa ve çevre bilincini kazandırmayı amaçladıklarının altını çizen Kurum, şunları kaydetti:

"23 Nisan’da ülkemizin dört bir yanında, 81 ilimizin tamamında millet bahçelerimiz başta olmak üzere illerimizin meydanlarında eş zamanlı olarak 'Çevre ve Çocuk Şenliği' düzenleyeceğiz. Yapacağımız şenliğe katılacak yüz binlerce çocuğumuza sıfır atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, çevre ve doğa bilinci kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede açık havada yavrularımıza birbirinden renkli atölyelerle, çocuk kahramanımız 'Emiray' ile eğlenceli ve eğitici etkinlikler sunacağız."

10 milyon vatandaşa çevre ve iklim değişikliği eğitimi

Binlerce çevre müfettişi çocuğun katılacağı Çevre ve Çocuk Şenliği'ne tüm çocukları davet eden Kurum, bakanlık olarak Türkiye genelinde eğitim faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini, yüz binlerce çocuk ve gencin çevre ve doğa konularında bilinçlendirilmesi için Çevre ve Çocuk Şenliği'nin de önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Bakanlıklarla, üniversitelerle, belediyelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla 10 milyon vatandaşa çevre ve iklim değişikliği konularında eğitim vereceklerini bildiren Kurum, "Bunun yanı sıra özellikle gençlere ve çocuklarımıza yönelik iklim dostu projelerimizle kitap, dergi, film, sıfır atık ve iklim müzesi, dijital çevre ve çocuk akademisi, mobil uygulama, sosyal medya çalışmaları ve etkinliklerle 84 milyon vatandaşımızın çevre ve doğa çalışmalarımıza katkı sunmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Sıfır Atık çocuklara öğretilecek

Bakan Kurum, çevre ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda tüm vatandaşları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Tüm vatandaşlarımızı saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürüttüğümüz, Türkiye'nin en büyük çevre hareketi olan Sıfır Atık Projemizin bir parçası haline getirmek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Çevre ve Çocuk Şenliği'nde, çocuklara "Sıfır Atık" projesini detaylı olarak anlatacaklarını ve bilinçlendireceklerini aktaran Kurum, şunları kaydetti:

"Kurduğumuz Türkiye Çevre Ajansı eliyle Depozito Yönetim Sistemi'ni Türkiye'nin tamamında yaygın hale getireceğiz. Hem Sıfır Atık hem de Depozito Yönetim Sistemi ile vatandaşlarımızda tasarruf bilincini, kültürünü yaygınlaştıracağız. Hem çevremize ve doğamıza sahip çıkacağız hem de ekonomimize milyarlarca liralık katkı sağlayacağız."

AA

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)