adscode
adscode

24 Nisan’da okullar tatil olacak mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan sonraki gün yani 24 Nisan Pazartesi günü tatil olacak mı?

24 Nisan’da okullar tatil olacak mı?
Eğitim
23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl pazar gününe denk gelmesiyle birlikte öğrenciler de "24 Nisan Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?" sorusunun cevabını arıyor. Peki 24 Nisan Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?
 
Geçtiğimiz yıllarda 24 Nisan günlerinin tatil edilmesi ile ilgili olarak düzenlemeler yapılmış olsa da bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu 2016- 2017 iş takvimine göre 23 Nisan tatiliyle ilgili ‘’23 Nisan 2017 Pazar günü tören sonrasında başlar ve 23 Nisan 2017 akşamı sonra erer’’ ifadelerine yer verilmiştir. Yapılan bu açıklamaya göre şu an için tatil haberi bulunmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama gelmeden başka yerlerde yer alan tatil haberlerine itibar edilmemelidir. Resmi açıklama yapılmadan öğrenciler okul için devamsızlık yapmamalıdır.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmuş olmasının onuruna, TBMM tarafından yalnızca Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına ithaf edilmiş olan ve her yıl 23 Nisan günü kutlanan Türkiye’nin milli bir bayramıdır. 23 Nisan tarihi TBMM açılışı ve dolayısıyla da halkın tam anlamı ile yönetime hakim konumda olmasının ilk günü olduğu için de ulusal egemenlik açısından büyük bir önem arz etmektedir. 
 
2017 Yılına Ait Tüm Resmi Tatiller
 
2017 takvimine göre resmi tatiller şu şekildedir;
 
1 Ocak Yılbaşı – Pazar günü
23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı – Pazar günü 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü – Pazartesi günü
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı – Cuma günü
30 Ağustos Zafer Bayramı – Çarşamba günü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı – Pazar günü
Ayrıca 15 Temmuz tarihi de Demokrasi Bayramı olarak ilk kutlanacak olup bu resmi tatil günü de Cumartesi gününe denk gelmektedir.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)