adscode
adscode

3 KUMBARA PROJESİ İLE 24 İLDE 150 BİN ÖĞRENCİYE FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ VERİLECEK

“3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı”, 2014-2015 eğitim öğretim yılında da Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilere eğitimler vermeyi sürdürüyor.

 3 KUMBARA PROJESİ İLE 24 İLDE 150 BİN ÖĞRENCİYE FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ VERİLECEK
Eğitim
Çocuklara tasarruf bilincini aşılamayı hedefleyen ve geçtiğimiz yıl 11 öğretmen ile 10 ilde 70 bin öğrenciye ulaşan programla bu yıl 150 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine tasarruf kavramını ve önemini anlatmak, onları tasarrufa yönlendirmek amacıyla başlatılan, geçtiğimiz yıl 11 öğretmen ile 10 ilde 70 bin öğrenciye ulaşan “3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı”, bu yıl da 24 ilde 150 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Tasarruf kavramının yanı sıra para, istek, ihtiyaç kavramlarının da eğlenceli bir yolla anlatıldığı güz programı kapsamındaki ilk eğitimler, 20 Ekim Pazartesi günü eş zamanlı olarak İstanbul, İzmir, Ankara, Kütahya, Edirne, Isparta, Mardin, Van, Trabzon, Sivas, Niğde, Adana, Konya ve Gaziantep’te bulunan okullarda düzenlenecek. Eğitimlere 2015 bahar döneminde de devam edilecek.



Eğitimler süresince öğrencilere hedef belirleme ve hedefe ulaşma sistematik bir şekilde aktarılırken, öğretmenlerin ve ebeveynlerin de eğitim sürecinden faydalanması amaçlanıyor. 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Programı kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda, İstanbul’daki okullarda tiyatro oyunu da sahneleniyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen tiyatro eğitimleriyle toplam 20 bin öğrenciye ulaşıldı.

3 Kumbara Finansal Okuryazarlık projesi kapsamında yapılan eğitimlerin sonuçları ve etkileri, Infakto Araştırma Şirketi tarafından eğitim öncesinde ve sonrasında testler aracılığıyla ölçülüyor. 2013-2014 yılında gerçekleştirilen eğitimlerin test sonuçları; eğitimlere katılan öğrencilerin yüzde 65’inin tasarruf etmeyi öğrenirken, yüzde 71’inin de kendi bütçelerini etkin biçimde kullanmaya başladığını gösteriyor.

3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Programı ile güz döneminde gerçekleşecek eğitimlerin ardından 2015 bahar döneminde İstanbul, Muğla, Kayseri, Balıkesir, İzmir, Ankara, Giresun, Sinop, Diyarbakır, Tekirdağ, Manisa, Kastamonu ve Mersin’de bulunan öğrencilere eğitim verilmesi planlanıyor.
 
3 Kumbara Sosyal Medya’da:

www.3kumbara.com
www.facebook.com/3kumbara
www.twitter.com/3kumbara
www.instagram.com/3kumbara
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)