adscode
adscode

31 Mart'ta öğretmen ve öğrenciler izinli sayılacak

MEB, Bakanlığa bağlı okullarda 31 Mart 2014 Pazartesi günü eğitim verilemeyeceği, yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin o gün izinli sayılacağını bildirdi.

31 Mart'ta öğretmen ve öğrenciler izinli sayılacak
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 30 Mart'ta yapılacak olan  yerel seçimlerin ardından Bakanlığa bağlı okullarda 31 Mart Pazartesi günü eğitim  verilemeyeceğini, yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin o gün izinli  sayılacağını bildirdi.
 
MEB yerel seçimlere ilişkin 81 ilin valiliğine yazı gönderdi. Yazıda,  30 Mart Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde eğitim  kurumlarının, asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına  imkan verecek şekilde hazırlandığı belirtildi.
 
Mahalli idareler seçiminin özelliği nedeniyle oyların sayım işleminin  akşam geç saatlerde bittiğinin hatırlatıldığı yazıda, bu durum da eğitim  kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesini  engellediği ifade edildi.
 
Bu nedenle, Bakanlığa bağlı okullarda 31 Mart 2014 Pazartesi günü  eğitim verilemeyeceğine dikkat çekilen yazıda, yönetici ve öğretmenler ile  öğrencilerin o gün için izinli sayılacağı kaydedildi.
 
 Yazıda, 28735 sayılı Resmi gazete'de yayımlanan Kamu Görevlilerinin  Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015  yıllarını kapsayan 2. dönem toplu sözleşmenin "Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet  Koluna ilişkin Toplu Sözleşme" bölümünün 2. maddesinde,  "Milli Eğitim  Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş  günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini  fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli  nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve  öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu  sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders  niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar" hükmüne  yer verildiği anımsatıldı.
 
Bu hüküm doğrultusunda, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görev  yapan yönetici ve öğretmenlerin, mahalli idareler seçimi nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği 31 Mart 2014 Pazartesi günü üzerlerinde bulunan aylık  karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama  görevlerini yapmış sayılacağı bildirildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)