adscode
adscode

34 bin öğretmene yıl sonu mesajı: Çalışmalarınızın bu dünyada bir ederi yok

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın öğretmenlere “Yoğun bir tempo ve büyük bir özveri ile yaptığınız çalışmalarınızın ve emeğiniz bu dünyada bir ederi yok” mesajı verdi.

34 bin öğretmene yıl sonu mesajı: Çalışmalarınızın bu dünyada bir ederi yok
Eğitim
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın okulların kapanması nedeniyle verdiği mesaj öğretmenlere “Yoğun bir tempo ve büyük bir özveri ile yaptığınız çalışmalarınızın ve emeğiniz bu dünyada bir ederi yok” mesajı verdi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, cuma günü 2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle öğrenci, veli ve öğretmenlere bir mesaj yolladı.

Sarıkaya mesajında öğrenciler için, “Tatil yapmak demek atıl olmak demek değildir. Tatilinizi hem dinlenerek ve eğlenerek hem de yetenekleriniz, eğilimleriniz doğrultusunda sportif, sanatsal ve sosyal etkinliklere katılarak, geçirmenizi öneririm. Böylelikle birçok yönden güçlü bireyler olma yolunda sağlam adımlar atmış olacaksınız. İyi yetişmiş, nitelikli ve çok yönlü bugünün çocukları, yarının büyükleri olarak ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacak inşallah” ifadelerini kullandı.

Veliler için de “Fıtratı gereği farklı yetenek ve özelliklerle yaratılmış olan çocuklarımıza gerekli desteği verdiğinizde ve doğru şekilde yönlendirdiğinizde karnesinde zayıf var diye kızmanıza gerek kalmaz” mesajını veren Sarıkaya’nın öğretmenlere seslenişi işe şöyle:

“Sevgili Öğretmen Arkadaşlarım, hasat zamanı nasıl hissediyorsa çiftçi o hissiyattayız. Yoğun bir tempo ve büyük bir özveri ile yaptığınız çalışmalarınızın ve emeğiniz bu dünyada bir ederi yok. Bu kutsal meslekte yarınlarımız için döktüğünüz her damla ter, ülkemizin geleceği için sarsılmaz, yıkılmaz bir binanın çimentosu hükmündedir. Bir sonraki eğitim öğretim yılında daha azim ve şevkle, birlikte çalışma dileğiyle…”

‘Tek başarı Arapça şarkılar’

Bursa’da görevli öğretmenler Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya’nın mesajına tepki gösterdi. Bursa’da yaklaşık 600 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, 30 bin öğretmenin görev yaptığını dile getiren Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Rona, “Bursa İl Milli Eğitim Müdürü öğretmenlerin eğitim çalışmalarının bu dünyada bir ederinin olmadığına inanıyor. Türkiye’de eğitim çalışmaları eğitimin insanlığa katkısını inanan ve eğitimin devasa sorunlarıyla kaderine terk edilen öğretmenlerin çabaları ile tek başına sonuca ulaşamaz. Bir de eğitimin gücüne ve öğretmenlerin emeklerinin bir ederi olduğuna inanan eğitim yöneticileri olmalıdır” dedi. Bursa’nın eğitim başarısı konusunda adından hiç söz ettiremediğini belirten Rona, “Bursa’nın tek başarısı Arapça Çocuk Şarkıları yarışmasında Türkiye birinciliği” dedi.

Cumhuriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)