adscode
adscode

36 Dönümlük mera kampus oluyor

Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi ve Aydınpınar Mahallesi Muhtarlığı arasında imzalanan protokolle, 36 dönümlük köy merasına kampus inşa edilecek.

36 Dönümlük mera kampus oluyor
Üniversite
Bursa Valisi Münir Karalaoğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Mudanya'nın Aydınpınar Muhtarı Ekrem Gür arasında protokol imzalandı. Köy merasının Uludağ Üniversitesi'ne tahsisi için ilk imzalar atıldı. Mahalle halkının rızası olmadan bahse konu araziyi mera vasfından çıkarmanın söz konusu bile olmadığını ifade eden Bursa Valisi Karaloğlu, “Bugün yaptığımız protokol ile Aydınpınar'da 36 dönüm arazinin meralık vasfı kaldırılacak. Sonra hazineye tescil ettirilecek. Tescil sonrasında biz de Uludağ Üniversitesi'ne arazinin tahsisini sağlayacağız. Köy haklının böyle bir talebi vardı. İnşallah üniversitenin ihtiyaçlarına yönelik bir planlamayla hizmet götürülecek. Köyümüze ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Şu anda Uludağ Üniversitesi olarak şu binanın veya şu fonksiyonun yerine getirileceğini söylemenin erken olduğunu ifade eden Rektör Yusuf Ulcay, “Bursa’nın ihtiyaçlarına yönelik ortaya çıkan çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Bugün Aydınpınar sakinlerinin de faydalanabileceği ve istihdam sağlanacağı bir çalışmanın içerisindeyiz. Burayla alakalı fizibilite etüdünü yapıp yine Aydınpınar sakinleri ve şehir dinamikleriyle bir araya gelerek nelere yapabileceğimizi tartışacağız. Havasından ve mevkiinden dolayı sağlıkla alakalı konular gündeme geliyor. Bu protokolün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Aydınpınar Muhtarı Ekrem gür ise, emeği geçen herkese şükran duyduklarını söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)