adscode
adscode

37 yıldır öğrenci

İstanbul’da Nuri Akın Anadolu Lisesi müdürü 42 yaşındaki Yusuf Altuntaş, ilkokula başladığı 5 yaşından beri öğrencilik hayatını sürdürüyor.

37 yıldır öğrenci
Eğitim

Yusuf Altuntaş 1979 yılında Sivas’ta doğdu. Okul hayatı ise 1984 yılında başladı. İlkokul öğretmeni bir aile tanıdığıydı ve Yusuf’daki okuma hevesini farkederek onun henüz 5 yaşındayken okula başlamasını sağladı. Ardından ilkokul öğretmeni değişti ama bu değişiklik Altuntaş’ın eğitim hayatını da baştan aşağı şekillendirdi. Çünkü öğretmeninin söylediği bir söz onun tüm eğitim hayatının temellerini attı ve Yusuf Altuntaş’ı bitmeyen bir öğrenme hevesine teşvik etti. Altuntaş, o sözün ne olduğunu ve 37 yıllık bitmeyen öğrencilik yaşamını şöyle anlatıyor:

O SÖZ ÖĞRENME HEVESİM OLDU
“Akseki Köyü İlkokulu 4’üncü sınıftayken yeni öğretmenim bana ‘İlkokuldan sonra okumaya devam edecek misin?’ diye sordu. Başta hayır dedim. Çünkü köyde yaşıyorduk ve okumaya devam etmek için ilçeye gitmem gerekecekti. Ailemden uzakta olmak istemediğimden okumaya da devam etmeyi düşünmüyordum. Ancak öğretmenim ‘Ben sizlere eğitim vermek için Trabzon’dan geldim, sen yaşadığın yerin biraz uzağına mı gitmeye çekiniyorsun’ dedi. İşte öğretmenimin bu sözü öğrenme hevesimi ve azmimi oluşturdu.

ÇALIŞMAK DEĞİL OKUMAK İSTİYORDU
Aileme okumak istediğimi söyledim. O zamana kadar ailemizde ilkokuldan sonra okumaya devam eden kimse olmamıştı. Bu sebeple bu isteğimi aile büyüklerime kabul ettirmek için köyün ihtiyar heyetine gitmem ve onlardan ailemi ikna etmelerini istemem gerekti. Bir şekilde ailemi ikna ettik ve ortaokula 1989 yılında Bursa Gemlik İmam Hatip Lisesi’nde başladım.”

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ, İLAHİYAT, FELSEFE OKUDU
O zamanlar ortaokulun ve lisenin bir arada olduğunu ve lise eğitimine de orada devam ettiğini söyleyen Altuntaş, liseyi bitirdikten sonra en büyük hayalinin Ankara’da hukuk okumak olduğunu belirtiyor ve üniversite yaşamı ve devam eden eğitim sürecini şöyle özetliyor:
“Üniversite sınavında yüksek bir puan almama rağmen istediğim okula yerleşemedim. Ardından üniversiteye yeniden hazırlanmak için İstanbul’a gittim. Fakat üniversite eğitimime hukuk bölümünde değil Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi’nde başladım, sonrasında yatay geçişle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde lisans eğitimime devam ettim. Bu arada eş zamanlı çift anadal yaparak eğitim fakültesinde sınıf öğretmenliği bölümünü okudum. İlahiyat öğrencisiyken felsefeye ilgi duymaya başladım. Bu sebeple felsefe yüksek lisansı yaptım. Ancak yaptığım yüksek lisansın benim için yeterli olmadığını keşfetmemle yüksek lisansı bitirdikten sonrair de Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim programında felsefe lisansı yapmaya başladım. O sırada öğretmen olmaya da karar vermiştim. İlk görev yerim Kayseri oldu. 2007 yılında din kültürü ve ahlak bilgisi branşında öğretmenliğe başladım.

HUKUK OKUDUKTAN SONRA ÖĞRENCİLİK HAYATIMI BİTİRECEĞİM
Felsefe lisansım devam ederken İngilizce öğrenmeye de başladım. Sonrasında İstanbul Üniversitesi’nde islam felsefesi alanında doktoraya başladım. Ama içimde kalan hukuk hevesi nedeniyle aynı dönem İstanbul Üniversitesi’nde adalet bölümünde önlisansa da başladım. Şu an İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde yeniden felsefe lisansı alıyorum. Bundan sonraki hedefim ve hayalim dikey geçiş sınavını geçerek İstanbul’da hukuk fakültesi okumak. Hukuk fakültesi diplomasıyla öğrencilik hayatımı bitirmeyi planlıyorum.”

EĞİTİM HAYATI
1) Sivas Koyulhisar Akseki Köyü İlkokulu, 1985-1990
2) Bursa Gemlik İmam Hatip Ortaokulu, 1991-1994
3) Bursa Gemlik İmam Hatip Lisesi, 1994-1997
4) Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1998-1999
5) Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1999-2003
6) Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği, 1999-2003
7) Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İslam Felsefesi, Yüksek Lisans, 2003-2007
8) İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Felsefe Ve Din Bilimleri, İslam Felsefesi, Doktora, 2007-2017
9) Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Felsefe, 2010-2014
10) Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Adalet, 2017-2020,
11) İstanbul Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Açıköğretim, 2022-
12) İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Felsefe ve Din Bilimleri, 2022

HÜRRİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)