adscode
adscode

4. MEF GENÇLİK PARLAMENTOSU KARARLARI TBMM’DE!

TAB Gıda desteğiyle MEF Lisesi öğrencileri tarafından 18-20 Nisan tarihleri arasında MEF Lisesi Ulus kampusunda düzenlenen MEF Gençlik Parlamentosu’na İstanbul’dan resmi, özel lise düzeyinde 23 okuldan…

4. MEF GENÇLİK PARLAMENTOSU KARARLARI TBMM’DE!
Etkinlikler
Bu yıl TAB GIDA tarafından da desteklenen ve dördüncüsü düzenlenen MEF Gençlik Parlamentosu 18-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli oturumlarla gerçekleşti. “Türkiye’de İnsan Hakları” temasıyla yedi ayrı komitede bir araya gelerek çözüm yolları üreten öğrenciler, “Uluslararası İlişkiler Komitesi”, “Eğitim Komitesi”, “Çevre ve Sağlık Komitesi” , “Medya, Basın ve Sanat Komitesi I ve II”, “Sosyal Yaşam ve Toplumsal İlişkiler Komitesi” ve “Ekonomi Komitesi” olarak farklı çalışma alanları belirledi. Belirlenen çalışma alanlarında sunumlarını gerçekleştiren öğrenciler, ardından sunumları değerlendirdi.

Gençlik Parlamentosu’ndan çıkan kararlar TBMM’ye gönderilecek.

Gençlik Parlamentosu Genel Kurulu “Çevre ve Sağlık ” , “Medya, Basın ve Sanat I” ve “Ekonomi” Komitelerinden çıkan karar taslakları raporlanarak TBMM’ye iletiliyor. Genel Kurul’da “Çevre ve Sağlık Komitesi”nde bireylerin bilinçsiz ilaç kullanımının önlenmesi, elektronik reçete uygulamasının yaygınlaştırılması ve suiistimallerin önlenmesine ilişkin kararlar alındı.
İkinci komite olan “Medya, Basın ve Sanat Komitesi I” ile ise RTÜK üyelerinin seçim prosedürleri ile ilgili revizyona gidilmesi, gazetecilik eğitiminin kalitesinin artması için önlemler alınması ve internet, sosyal paylaşım sitelerinin kullanımı ile ilgili çalışmalar yapılması kararı alındı.

Eğitim Komitesi ise öğretmenlerin mesleki niteliklerinin arttırılması için önlemler alınması, Köy Enstitüleri’nin yeniden kullanıma açılması, devlet okullarında yabancı dil eğitiminin iyileştirilmesi, kız çocuklarının ve çocuk işçilerin eğitime devamının sağlanması konularında kararlar aldı.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)