adscode
adscode

4 Milyon Öğrenciye Bağımlılıkla Mücadele Anlatılacak

Bağımlılıkla mücadele konusu anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğretmenler aracılığı ile 4 milyon öğrenciye anlatılacak. Projenin pilot uygulaması İstanbul’da yapılacak.

4 Milyon Öğrenciye Bağımlılıkla Mücadele Anlatılacak
Türkiye'den Haberler
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM)’ projesi kapsamında, okullarda ve ulusal düzeyde bilinç oluşturulması için işbirliği yaptı. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman tarafından işbirliği protokolü imzalandı. Törende konuşan Bakan Avcı, çalışmanın öneminden bahsederek şunları söyledi:
“Bakanlığımız ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında yaptığımız protokolün amacı, toplumda bağımlılığı en aza indirmek, kötü alışkanlıklara mücadele etmek ve ulusal düzeyde bilinç yaratmak. Proje ülkemizin sosyolojik yapısına uygun olarak kurgulandı ve etkin eylem planı olarak yapılandırıldı. Okullarda rehberlik dersi yoluyla öğretmenlere konuyla ilgili eğitimler verilecek. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri, veli ve okul çalışanlarına bağımlılıkla mücadele anlatılacak. Pilot uygulaması ise İstanbul’da yapılacak. Buna göre ülke genelinde yaygınlaştırılacak. İşbirliği, bağımlılıkla mücadele konusunda koruyucu hizmet sunmayı hedefliyor.”

İstanbul’da başlatılacak
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr M. İhsan Karaman ise yaptığı konuşmada madde, sigara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların gelecek için tehdit oluşturduğunu söyledi. Türkiye’de yapılan araştırma sonuçlarını hatırlatarak şöyle konuştu:
“Bağımlılık gelecek için tehdit oluşturuyor. Resmi kurumlar tarafından yapılan araştırmalarda gençlerde yüzde 30 civarında sigara, yüzde 20 civarında alkol kullanıldığı ortaya konuluyor. İstanbul’da liseler arasında 2012 yılında yapılan araştırmalarda öğrencilerde yüzde 34 alkol, yüzde 24 sigara kullanımı yaygın. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapılacak. Türkiye’de bağımlılıkla mücadele kapsamında rehberlik eğitimleri verilecek ve bunlar okullarda uygulanacak. İstanbul’da başlatılacak. İlk planda 4 milyon öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor.  Projeye çok önem veriyoruz. Sivil toplum ve devlet işbirliği ile bağımlılıkla mücadele konusunda bilinç oluşturmak için önemli bir adım atıyoruz.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)